DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Kockáztattunk, de nem jött be

Ilyen egyszerűen írta le Valtteri Bottas a biztonsági autós fázis részleteit. A csapat úgy gondolta, hogy meg tudják tartani az első helyet, de a finn végül még a dobogóról is lemaradt.

Az Osztrák Nagydíjhoz hasonlóan ismét nem használt ki egy biztonsági autós fázist a Mercedes. Silverstone-ban az élmezőnyből mindenki reagált Marcus Ericsson baleseténél, és kijött friss lágy gumiért, kivéve Hamiltont és Bottast. A finn így vezető helyen maradhatott Vettellel és Hamiltonnal a nyomában.

bottas-a-brit-nagydijrol-2018



Bottas egy ideig állta a sarat az első helyen, de végül a gumik kopása miatt elment mellette a két Ferrari és csapattársa is. A Mercedes versenyzője így emlékszik vissza az eseményekre: „Utólag elég könnyű mondani, hogy ki kellett volna állnunk a pozíciónk megtartásáért. Kockáztattunk az első hely megszerzéséért, de végül negyedikként végeztünk. Túl sok volt az az öt kör.”

Maga a finn pilóta is hitt benne, hogy az első helyen tud maradni, de a végén kiderült, hogy az olasz alakulat döntött jobban: „Úgy gondoltam, hogy megvolt a lehetőségünk egészen a végéig megtartani a vezetést. A számításaink alapján minden rendben mehetett volna, de nem így lett. Én tényleg mindent megpróbáltam, hogy az élen maradhassak, de ez sem volt elég.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: