DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone a sportszerű Ferrarit dicsérte

Nem történt meg az, amire sokan számítottak az olaszoktól: nem Sebastian Vettelt részesítették előnyben, hanem meghagyták Kimi Raikkönent a második helyen, ami elnyerte Bernie Ecclestone tetszését.

Az Osztrák Nagydíjon így a finn pilóta német csapattársa előtt végzett a második pozícióban, igaz Sebastian Vettelnek még a dobogó legalsó foka is elég volt ahhoz, hogy a világbajnoki tabella élére álljon. A Mercedes nullázásával pedig a csapat az egyéni bajnokság mellett a konstruktőri összetettben is átvette a vezetést a címvédőtől.

Az utóbbi időszakban kritizálták az olaszokat Vettel előnyben részesítése miatt, de Spielbergben rácáfoltak a dologra. Bernie Ecclestone is örül neki, hogy nem történt helycsere Raikkönenék között: „Mindenki példát vehet a Ferrari sportszerűségéről. Könnyű lett volna mondani Vettelnek nem sokkal a vége előtt, hogy menjen el, de ők nem tették meg.”

„Így nemcsak a sportszerűséget, hanem Kimi morálját is fenntartották. A Ferrari meglépte azt, amit már nagyon régóta vártam” – vonta le az F1 egykori vezetője a pozitívumokat a maranellóiak döntéséből.

 ecclestone-a-ferrarirol-2018



„Az is biztos, hogy Sebastian megérdemli a bajnoki címet. Remélhetőleg nem bántja az, hogy az olaszok nem neki adták azt a hárommal több pontot” – zárta mondandóját Ecclestone.

A legnagyobb rivális, a Mercedes csapatvezetőjét sem lepte meg a Ferrari döntése: „Mi sem tettük volna, és nem csodálkozom, hogy ez náluk sem lett másképp. A sport, a szurkolók és a versenyzők kedvéért a szezon ezen szakaszában, július elején brutális lett volna a versenyzők cseréje.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: