DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Vettel számára érinthetetlenek voltak a Mercedesek

Valtteri Bottas hajszállal, de legyőzte Lewis Hamiltont az Osztrák Nagydíj kvalifikációján, Vettel számára nem volt esély befogni a két Mercedest, ám bízik a Ferrari jó versenytempójában.

A rövid pálya miatt előre számítani lehetett arra, hogy szoros, izgalmas időmérő edzést láthatunk Ausztriában. Már a Q1 és a Q2 vége is körömrágósra sikeredett, teljesen megjósolhatatlan volt, hogy ki jut tovább néhány századdal, illetve ki hullik ki. Az első két helyen Bottas és Hamilton között szinte csak ezredek döntöttek, de a frissített Mercedesszel leiskolázták a mezőny többi részét a Q3-ban.

„Az egész hétvégén látható volt, hogy óriási előrelépést tettünk. Az autó egyensúlya egyszerűen kiváló, remek érzés vezetni. Bár az első gyorsköröm is jól sikerült, tudtam, hogy még tovább kell javítanom, ha első akarok lenni és ez sikerült is. A pole-pozícióból tiszta rajtra számítok, aztán megpróbálom irányítani a versenyt. Jobban éhezek egy futamgyőzelemre, mint bárki más a mezőnyben” – nyilatkozta az első rajtkockát megszerző Valtteri Bottas, aki tavaly is az élről startolhatott Ausztriában.

Az időmérőn nagyon odapörkölt a Mercedes, Vettelnek sem volt esélye az első sorba kerülni


„A Q3 első gyorskörét elrontottam, de összességében nagyon elégedett vagyok az autóval és az időmérő eredményével is. A második menetben mindent beleadtam, boldog vagyok a második kockával is, Valtteri nagyon megérdemelte ezt a pole-pozíciót” – ismerte el a világbajnoki éllovas, Lewis Hamilton, aki mindössze tizenkilenc ezreddel kapott ki csapattársától.

„Nehéz összerakni itt egy tökéletes kört, az első gyorskörömbe bele is hibáztam. Egy kevés a másodikban is benne maradt, de semmiképpen sem annyi, hogy megfogjam a két Mercedest. Ma esélytelen lettem volna akár eggyel is feljebb lépni, de jó esélyünk van a holnapi versenyen” – tekintett előre a harmadik rajthelyet megszerző Sebastian Vettel, aki bő három tizeddel kapott ki a két Mercedestől, ami ezen a rövid pályán elég soknak mondható. Kicsit izgulhat még a német, hogy megtarthatja-e rajtpozícióját, ugyanis a Q2 végén egy ízben feltartotta Carlos Sainz Renault-ját. Igaz, a spanyol is továbbjutott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: