DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas elfogadta Vettel bocsánatkérését

A Francia Nagydíj első kanyarjában Sebastian Vettel kilökte Valtteri Bottast, tönkretéve ezzel mindkettejük versenyét. A finn pilótának jól esett riválisa gesztusa, hogy rögtön elnézést kért.

Le Castellet-ben két helyi pilóta is összekoccant, ám Esteban Ocon nem fogadta el Romain Grosjean bocsánatkérését utólag. Ellentétben az egyébként igen nyugodt természetű Valtteri Bottasszal, aki egyébként a négyszeres világbajnok német mögött végzett a versenyen.

Vettel rögtön a verseny után Bottashoz sietett és kifejezte sajnálatát, valamint magára vállalta a felelősséget a baleset miatt. „Gyorsan, a futam leintése után megkeresett és elnézést kért, ez nagyon szép dolog tőle, bár hirtelen nem tudtam túl sokat mondani erre. Sajnos sok pontot vesztettünk. Sebastian elismerte, hogy az ő hibájából történt a koccanás” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Részemről semmi harag, tudom, hogy bárki követhet el hibát, ebben a sportban ez gyakran megtörténik. Továbblépünk és ennyi. Ha őszinte akarok lenni, azt hiszem, csak ő beszélt, én talán meg sem szólaltam. Ő elnézést kért, nekem pedig hirtelen nem volt mit mondanom. Mi, finnek elég gyakran szavak nélkül kommunikálunk, ez az egyik különleges képességünk” – tette hozzá a Mercedes-pilóta.

Az első kanyarban bőven volt esemény a Francia Nagydíjon


Bottas ezzel lecsúszott az összetett negyedik helyére Daniel Ricciardo mögé, viszont ami nagyobb probléma számára, hogy most már 53 ponttal van lemaradva csapattársa, az éllovas Lewis Hamilton mögött. Bár a finn továbbra sem zárja ki, hogy a világbajnoki címért harcolhat, főleg, hogy tavaly, Ausztriában milyen remek győzelmet aratott.

„Soha ne mondd, hogy soha. Nem érzem úgy, hogy máris fel kellene adnom a világbajnokságot. Tudom, hogy nagy a hátrány, de a Formula-1-ben semmi sem lehetetlen, még az évad felénél sem járunk” – tekintett előre Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: