DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gall kakasok: Ocon nem fogadta el Grosjean bocsánatkérését

A Force India franciája megsértődött, a Haasé úgy véli, hogy honfitársa tette tönkre saját versenyét. Romain Grosjean a belső videó megtekintése után értetlen, egyáltalán hogyan büntethették.

Egymás versenyét tették tönkre a franciák hazai nagydíjuk első körében a Paul Ricardon: közvetlenül a rajt után Romain Grosjean ért össze Esteban Ocon autójával – aki néhány kanyarral később Pierre Gaslyvel ütközött össze. A két ifjabb pilóta kiesett, Grosjean öt másodperces büntetést kapott és 11. helyen ért célba. A folytatásról már a Red Bull Ringen beszélt a Haas versenyzője.

„Mondják meg, mégis mit csináltam rosszul? Ezért lehet öt másodperces büntetést kapni. Megmozdítottam a kormányt? Tettem bármit is?” – tette fel a kérdést Grosjean, miközben lejátszották a fedélzeti kamerás felvételt. „Ez teljesen nonszensz. Ennyit tudok mondani. Nem is tudtam, hogy ott volt, hiszen majdnem a pálya szélén jártam, nem számítottam rá, hogy autó lesz ott.”



„Az onboardon látható, hogy Leclerc balra tolt ki engem, én is arrafelé mentem, ő pedig nem mozdult. Nyilvánvaló, hogy nem akartam tönkretenni az első szárnyam, ezért mentem én is kicsit balra. Csak reggel kaptam meg a videót, és sokkolt, hogy ezért büntettek” – folytatta Grosjean, megjegyezve, hogy „a stewardok rozébort ihattak”, amikor kiosztották rá az időbüntetést.

A 32 éves pilóta ezután árulta el, hogy bűnbánó üzenetet küldött Oconnak: „Bocsánatot kértem tőle, küldtem neki egy üzenetet, hogy ’nem láttalak, bocs’. Igaz, amúgy is tönkretette a saját maga versenyét két kanyarral később” – idézi az Autosport Grosjeant. „Nem válaszolt. Ráadásul ma reggel vele együtt repültem, és egy szót sem szólt, pedig másfél órán át ott voltunk egy légtérben. De ez már egy másik történet. Persze érthető, mert ez volt a hazai versenyünk, ahol mindenki jól akart szerepelni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: