DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sokba kerülhetett a tempó a Hondának

A Toro Rossónál mindenki ódákat zengett az új Honda-motor remek teljesítményéről. Pierre Gasly azonban a második meghibásodás után úgy véli, a megbízhatóságból viszont vesztettek.

A tavalyi évhez képest látványosan előrébb lépett a japán gyártó, június közepén szerezte az első, szerencsés pontokat a McLaren, idén viszont a Toro Rosso oldalán már majdnem húszat begyűjtöttek. Kanadában mutatták be fejlesztett, erősebb egységüket, ami rögtön feltűnően jó tempóval jelentkezett, de a megbízhatósága törékenyebb.

Kanadában Gasly erőforrása hibásodott meg, most hétvégén pedig Brendon Hartley motorja adta meg magát a szabadedzésen, a kényszerű csere miatt pedig a rajtrács végére száműzték. Az időmérő edzésen, Le Castellet-ben nem is tűnt annyira erőteljesnek az új egység, mint amilyennek Kanadában mutatkozott.

Pierre Gasly ezúttal kicsit többet várt a frissített Honda-motortól


„Kanada nagyon biztató volt számunkra, ezen a hétvégén a kvalifikáció volt az első alkalom, hogy az új variánst használtam. Sajnos egyáltalán nem tűnt annyira jónak, mint Montrealban. Bizonyára van rá megfelelő magyarázat, de ebben a pillanatban még nem tudom, miért szenvedtünk” – panaszkodott Gasly, aki eddig mindig csak dicsérte a japán gyártót.

„A megbízhatósággal kapcsolatban vannak komoly kérdőjeleim. Bár még mindig úgy gondolom, hogy inkább menjünk rá a maximális teljesítményre. Részemről, Kanadában semmi problémám nem volt (a versenyen), de még több futamra van szükségünk, hogy megfelelően kiismerjük az új erőforrást. Ezért döntöttünk úgy, hogy pénteken kíméljük a motort.”

Bár az időmérő után még abban reménykedett a francia, hogy a Honda segítségével ismét előzgethet a futamon, ezt végül nem tudta megvizsgálni, mivel az első kör felénél kiesett, miután ütközött Esteban Oconnal. A Honda ismét csak feleannyi adatot gyűjthetett versenykörülmények között, ahogy ez Kanadában is történt Hartley balesete miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: