DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Hatalmas a hátrány az egyenesben

Nem teljesen elégedett Max Verstappen az időmérős teljesítményével. Így sem panaszkodhat, mivel a negyedik rajthelyről vághat neki a futamnak, de több dolog is hátráltatta a kvalifikáció során.

Sebastian Vettel mellől és Daniel Ricciardo elől rajtolhat a Red Bull holland pilótája a Francia Nagydíjon. Az első két hely elérhetetlen volt mindenki számára, mivel a Mercedes remek tempót futott a franciaországi kvalifikáción. 

A fentieknek megfelelően Christian Horner is úgy gondolja, hogy a maximum az lehet pilótáinak, hogy a Ferrarival harcolhatnak a dobogó legalsó fokáért.

Verstappen nem a legpozitívabb hangnemben kezdte nyilatkozatát: „Nem hiszem, hogy kihoztuk a maximumot az autóból az időmérőn. Egy kissé szenvedtem az elejének a tapadásával, ami nem könnyítette meg a dolgomat, de még így is negyedikként végeztünk. Jó lett volna, ha egész nap esik, de sajnos éppen a kvalifikáció elejére száradt fel teljesen a pálya.”

 verstappen-a-francia-idomerorol-2018



„Az látható, hogy az egyenesekben le vagyunk maradva a Mercedeshez képest, de az autó egyensúlya sem tökéletes, ugyanis a hosszú kanyarokban is veszítünk némi időt” – folytatta a legnagyobb problémával a holland.

A Ferrari németje eltérő taktikán lesz a Red Bullétól, így ez is okozhat némi nehézséget a holland pilótának a futam elején: „A versenytempóm jónak tűnik, de ez a többiekkel is így van, és ha egy új versenyre jövünk, az azt jelenti, hogy bármi megtörténhet. A szuperlágyakon kezdek, így Sebastiannak több tapadása lesz, és ez egy kicsit bonyolulttá teszi a helyzetet, de remélhetőleg tovább tudunk majd menni a mi keverékünkön.”

„Egész hétvégén nem volt összehasonlítási alapunk, mivel új a pálya, így még sok kérdés áll előttünk, így meg kell várnunk, mi történik vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: