DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: Itt verhetetlen lesz a Mercedes

Kibérelte az első sort a címvédő gárda a Francia Nagydíj időmérőjén, és Christian Horner, az energiaitalos alakulat csapatvezetője szerint a versenyen sem lesz ellenfele Lewis Hamiltonéknak.

A Red Bull pilótái a negyedik és ötödik rajthelyet tudták megszerezni a franciaországi kvalifikáción (a két Mercedes mögé még Sebastian Vettel fért be harmadiknak). Az energiaitalosok vezetője szerint nem is volt több a jelenlegi időmérésben.

A brit szakember elmondta, nagyon le vannak maradva a végsebességben a másik két gyártótól: „Majdnem spái szinten vagyunk a leszorítórerőt tekintve, de még így is hét tized a lemaradásunk az egyenesben! Ennek ellenére mindkét versenyzőnk remek munkát végzett. A negyedik és az ötödik pozícióból még mindig lehet egy jó versenyünk.”

 horner-a-vasarnapi-taktikarol-2018



Nem lesz ellenfele a címvédő gárdának, véli a Red Bull csapatfőnöke: „Úgy gondolom, hogy a Mercedes egy kicsit ellépett most a versenyben. Ez a gumi nagyon illik az autójukhoz ezen az aszfalton, így ha vasárnap nem lesz semmi gond velük, akkor remek formában lesznek.”

Horner bízik benne, hogy a maranellói alakulattal felvehetik a versenyt: „Azt viszont érzem, hogy a Ferrarival csatázhatunk. Ők másik stratégián vannak, más gumin rajtolnak, ami könnyebben kopik. Remélhetőleg ez majd több lehetőséget ad nekünk a futamon. Van két jó versenyzőnk, itt nagyon nehéz előzni, és valószínűleg a stratégia ki is merül ennyiben.”

„Ha a nap ismét feljön és a hőmérséklet is megemelkedik, érdekes lehet, melyik taktika működik majd vasárnap a leginkább” – zárta mondandóját Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: