DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Miért menne Ricciardo gyengébb csapathoz?

Igencsak élénk az érdeklődés Daniel Ricciardo iránt a pilótapiacon. A Red Bull csapatfőnöke szerint azonban butaság lenne olyan istállóhoz szerződnie, aminek autóit rendre lekörözi idén.

Kevés olyan istálló maradt már, amelyikkel nem hozták hírbe Daniel Ricciardót az utóbbi időszakban. A Mercedes és a Ferrari már a téli szünet óta téma, a Renault és a McLaren érdeklődésére pedig fény is derült. A pakliban természetesen a Red Bull-lal való hosszabbítás is benne van, a sajtó úgy véli, hogy a rutinos ausztrál a bikáknál marad végül.

Szakértők szerint a Ferrarinál és a Mercedesnél nagyon kicsi esélye van a Red Bull-pilótának, máshova pedig nem igazán lenne értelme igazolnia, mert jelenlegi csapata az egyetlen, amelyik rövid távon elkaphatja a másik két élcsapatot. A McLaren és a Renault is a középmezőnyt erősíti, az élmezőnyhöz való felzárkózás egyelőre nem reális.

A McLaren és a Renault is gyengébb erőt képvisel a Red Bullnál


Ugyanakkor Christian Horner, az energiaitalosok részéről erősítette meg, hogy a tárgyalások jó úton haladnak afelé, hogy az ausztrál meghosszabbítsa szerződését. „Jól haladnak a megbeszélések. Az első dolgunk az volt, hogy véglegesítsük jövő évi motorszállítónkat, ez meg is történt. Daniel megértette a mérnöki racionalitást a döntésünk mögött” – így a Red Bull csapatfőnöke.

„Ne feledjük, hogy olyan csapatokkal tárgyal még, amelyek autóit az elmúlt nagydíjakon lekörözte. Rendkívül bátor és vakmerő döntés lenne bármelyik csapathoz szerződnie tőlünk, ahol idén már két versenyt is nyert és világbajnoki esélyesnek tekinthető. Meg lennék lepve, ha elhagyna minket, egyébként is igen jó a kapcsolat a Red Bull és közte, de ez a Formula-1, bármi megtörténhet” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: