DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: A McLaren megszerezné Ricciardót

Sajtóértesülések szerint nagyon komoly ajánlatot tett a McLaren az idén kiválóan versenyző Daniel Ricciardónak. Feltételezések szerint Fernando Alonso távozik a Formula-1-ből.

Nemrég a McLaren szivárogtatta ki, hogy Monacóban a Red Bull képviselői megkeresték az istállót, hogy adja kölcsön a tesztpilóta, Lando Norrist, akivel a meglehetősen alulteljesítő Brendon Hartley-t szerették volna pótolni a Toro Rossónál. Úgy tűnik, végül az ügyből nem lesz semmi, Helmut Marko legutóbbi nyilatkozatában megerősítette Hartley-t.

A jelek szerint, kölcsönkenyér visszajár, most a Red Bull főtanácsadója szellőztette meg, hogy a McLaren nagyon szeretné megszerezni pilótáját, Daniel Ricciardót és egyre nagyobb pénzösszeget ajánl az ausztrál szolgálataiért. Vajon a pénz miatt elhagyja-e Milton Keynes-t az idén már két futamot is megnyerő versenyző?

A német Sports Bild lap szerint Woking egy évi húszmilllió dolláros szerződéssel próbálja magához csábítani Ricciardót, aki egyelőre nem döntött a jövőjéről. „Daniel Ricciardo a pilótapiac királya jelenleg. A McLaren minden héten egyre többet kínál neki” – nyilatkozta Helmut Marko.

Jövőre Ricciardo váltja Alonsót a McLarennél?


A Mercedesszel is kapcsolatba hozták az ausztrált, aki a híresztelések szerint arra vár, hogy Lewis Hamilton aláírjon valahova, ez alapján hozza meg döntését. „Ricciardo nem akar aláírni, amíg Hamilton nem véglegesíti saját szerződését valahol. Kicsit furcsa helyzet, de remélhetőleg hamarosan véget ér” – tette hozzá a főtanácsadó.

Meg nem nevezett források szerint Fernando Alonso nagy valószínűséggel befejezi Formula-1-es pályafutását és az IndyCarban folytatja. Márpedig az ő fizetéséből a McLaren könnyedén megengedheti magának, hogy akár húszmilliót is fizessen Ricciardónak.

Stoffel Vandoorne helyzete sem lehet éppen kellemes a wokingi istállónál, ugyanis ha Lando Norrist ennyire meg akarja tartani 2019-re is a McLaren, akkor a belga versenyzői ülése is erősen inoghat. Nem lehetetlen, hogy jövőre Wokingban összeáll egy Ricciardo-Norris páros.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: