DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton hálás az új Mercedes-motorért

Igaz, még nem érezték 100%-osan megbízhatónak, mégis úgy döntöttek a Mercedesnél, hogy mind a hat érintett autó megkapja a fejlesztett motort. Lewis Hamilton nagyon örül a plusz erőnek.

Bár csütörtökön még úgy tűnt, tovább halasztják a frissített Mercedes-erőforrások bevetését a gyári és a partneristállóknál is, mivel még mindig nem sikerült tökéletesen megoldani a megbízhatósági problémákat. Ez viszont azzal járt volna, hogy a régebbi specifikációból kellett volna újat beszerelni, ami kevésbé erős.

Kanadában úgy tűnt, a Ferrari motorelőnybe került, Franciaországban azonban eddig Lewis Hamilton utolérhetetlen. „Gyönyörű ez a hely, egyszerűen lenyűgöző. Mindig kihívást jelen egy-egy új pályát megismerni, de szeretek tanulni és előbb megtalálni a ritmust, mint a többiek” – nyilatkozta Lewis Hamilton Le Castellet-ben.

Nagyon erős az új motor, de még adódhatnak problémák


„Több különböző versenyvonalat is láthatunk, a kanyarok előtt viszont nehéz viszonyítási pontot találni. A színes vonalak között nem könnyű felismerni, hol is vagyunk. A hátsó egyenesben több hely is van, ahol csak találgatni lehet, hol is a kanyar, nehéz meglátni. Az új motor tisztán fut és friss, de még nem ismerjük a teljes potenciálját, mivel szombaton tekeri fel mindenki a teljesítményt.”

„Mindenkinek nagyon köszönöm a kemény munkáját, nagyon hálás vagyok. Rendkívül keményen dolgoztak, hogy elkészüljenek ezzel az új motorral, óriási köszönet mindenkinek a gyárban. Remélem, valami nagyot alkothatunk vele. Az első napunk kifejezetten jól sikerült, ezt a teljesítményt kell továbbra is tartanunk a hétvége folyamán” – tette hozzá a négyszeres világbajnok brit.

Azért nem lehetett teljes az öröm a Mercedesnél pénteken, mivel a második edzésen Valtteri Bottas autójában vízszivárgás lépett fel. Ennek ellenére James Allison technikai igazgató továbbra is kitart amellett, hogy az új specifikációjú motorokat használják Franciaországban, a szivárgás okát pedig továbbra is vizsgálják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: