DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel nem hisz az új Mercedes-motorban

Bár Kanadára tervezték, könnyen lehet, hogy Le Castellet-ben sem tudja még bevetni fejlesztett motorját a Mercedes. De Sebastian Vettel egyébként sem hisz abban, hogy óriási fejlődést hozna.

A németeken kívül az összes gyártó már Montrealban bemutatta új, frissített erőforrását. A leglátványosabban talán a Honda lépett előre (igaz, volt is honnan) és az adatok végül meggyőzték a Red Bullt arról, hogy 2019-től a bikák is a japánokkal lépjenek szövetségre.

Mivel a Mercedes változatlanul kételkedik abban, hogy új motorjának megbízhatósága megfelelő, ezért elképzelhető, hogy még Franciaországban sem tudja az érintett három csapat (gyári istálló, Force India, Williams) bevetni az erősebb erőforrást. Bár Montrealban a Ferrari már az új variánst használta és segítségével Sebastian Vettel simán győzött, mégsem hiszi, hogy a Mercedes nagyot lépne előre.



 

A Ferrari új motorja igen erőteljesnek tűnik, a Mercedesé még kérdéses

„Ha megnézzük a motorszabályokat, nem sok lehetőségünk van új fejlesztések használatára, ha pedig újítunk, egyáltalán nem könnyű nagyot előrelépni. Nagyon meg lennék lepődve, ha riválisunk frissítése komoly hatással lenne a tempóra” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok a crash.net szakoldalnak.

„Ez több dologtól is függ. Nem beszélhetek a nevükben, nem tudom milyen, illetve mekkora lesz a javulás részükről. Ha valahonnan még sok lóerőt találtak, akkor talán igen, lesz hatása. Ha viszont nem, akkor nemigen érezzük majd a különbséget” – tette hozzá Vettel.

Ilyen szoros versenyben akár egy-két tizedmásodperces javulás is sokat jelenthet, igaz, lehet, hogy ezen a hétvégén még nem tudjuk meg, mire képes az új Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: