DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso esős futamban reménykedik

Tény, hogy kell valami a McLarennek a jó szerepléshez a vasárnapi futamon. Vagy egy kaotikus vagy egy esős verseny segíthet csak a spanyolok kétszeres világbajnokán a pontszerzésben.

Ismét leszerepelt az időmérőn a wokingi alakulat: Fernando Alonso a 16. helyről várhatja a piros lámpák kialvását vasárnap, és két tizeddel verte csapattársát, Stoffel Vandoorne-t, aki csak a sereghajtó két Williamst tudta megelőzni.

„Egyértelműen csalódott vagyok, tovább kell dolgoznunk. Viszont az utóbbi hét versenyen mindig a pontokért harcoltunk – az utóbbi két futamon műszaki hiba miatt nem értünk célba – így azt gondolom, hogy vasárnap még mindig ott van az esély a javításra” – kezdte a megszokott optimista stílusban Alonso mondandóját.

 alonso-az-idomerorol-2018



A riporterek azt kérdezték, mi az oka a gyenge szereplésnek, a spanyol erre viszont már nem tudott biztatót mondani: „Semmi nem volt rossz. Két tized az elmúlt évek legtehetségesebb fiatal versenyzője, Stoffel előtt. Most ez az, ahol tartunk. Délelőtt a megbeszélésünkön 14. és 15. rajthelyet tippeltünk, tehát nagyjából ez az, ahol most tartunk.”

„A teljesítményünk általában rossz szombatonként, és az eddigi átlagos helyezésünk a 13. rajthely idén. Az autó egyensúlyával sem volt baj, a köridőnk egyszerűen nem volt elegendő a Q2-höz.”

Alonsónak a következő forgatókönyv kedvezne a leginkább a versenyen: „Az idő játszhatja a legfontosabb szerepet. Ha úgy esik, mint most reggel, vagy változnak a körülmények, akkor sokkal inkább lehet kaotikus futamunk. Ha ez nem így történik, nagyon nehéz dolgunk lesz az előzéseknél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: