DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull reakciója az ultimátumra

Bár a Renault azt nyilatkozta, hogy elfogyott a türelme és nem vár a bikák válaszára Ausztriáig, a Red Bullt a legkevésbé sem izgatja a francia gyártó ultimátuma, végigviszik az analizálási programot.

Már a Kanadai Nagydíj előtt elmondta az energiaitalos istálló, hogy a következő helyszíneken vetik igazán alapos vizsgálat alá a Renault és a Honda erőforrását és az adatokat tüzetesen összehasonlítják, mielőtt döntenek, hogy a francia, vagy a japán gyártó motorjait használják a jövő évtől.

Montreal jó helyszín volt ennek elkezdésére, ugyanis jóval gyorsabb pálya, mint Monaco, minden gyártó ide időzítette frissített erőforrásainak bevetését. Így Christian Hornerék már a továbbfejlesztett egységekről kaptak képet. Úgy tűnik, az előzetes ígéreteknek megfelelően a Honda előrelépése a leglátványosabb, ezt a Toro Rosso is elismerte.

A Renault ultimátumot adott, a Red Bull azonban ettől még nem sieti el a döntést


A híresztelések már arról szólnak, hogy a Red Bull nagyrészt eldöntötte már, hogy jövőre Hondára vált, de még a következő pályákon további vizsgálatokat végeznek el. A Renault türelme viszont ezen a héten elfogyott. „Ausztriában már nem lesz érvényes az ajánlatunk. Onnantól a Hondával kell tárgyalniuk” – nyilatkozta a Renault-főnök, Cyril Abiteboul a Marca című lapnak.

Az energiaitalos istálló viszont visszautasítja a sürgetést, csak akkor hoznak végső döntést, ha megérett rá az idő. „Mélyebben megvizsgáljuk a kanadai, majd a franciaországi adatokat. Csak utána határozunk a folytatásról” – reagált Christian Horner, csapatfőnök.

„Hogy ez most Franciaországban, vagy Ausztriában történik? Mindössze néhány nap különbség. Nem tudom, hirtelen mi lett olyan fontos. A Francia és az Osztrák Nagydíj között mindenképpen bejelentjük végső elhatározásunkat” – tette hozzá a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko, aki nemrég alaposan megdicsérte a japánok fejlődését. Szerinte a Kanadában bevetett fejlesztések három tizednyi javulást hoztak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: