DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamilton 2020-ban visszavonulhat

Lassan egy éve téma már, hogy Lewis Hamilton követi-e Nico Rosberg példáját és visszavonul a Formula-1-ből. Az egykori F1-es pilóta, David Coulthard szerint még két évet ráhúz a brit, utána távozik.

David Coulthard pályafutása nem volt éppen rövid és sikertelennek sem mondható. Mindössze három istállónál versenyzett 1994 és 2008 között, a Williams (éppen Ayrton Senna tragikus halála után kérték fel helyettesnek), a McLaren és a Red Bull autóit vezette, Wokingban rendkívüli hűséget mutatott, kilenc szezont húzott le Ron Dennis csapatában.

A skót pilóta utána televíziós szakértőnek állt, így aránylag szoros kapcsolatban van a mezőny jelenlegi pilótáival is. Úgy véli, hogy a mezőny egyik legnagyobb ásza, Lewis Hamilton most még nem akasztja szögre bukósisakját, de már csak két évig marad és 2020 végén visszavonul.

Coulthard ezt leginkább arra alapozza, hogy 2021-től teljesen új szabályok lépnek életbe (főleg a motorok terén) a Formula-1-ben, az ezekkel járó, nagy változásokat pedig harmincas éveinek közepén már nem akarja megszokni, ráadásul már tavaly is érezhető volt, hogy az autóversenyzésen kívüli dolgok is egyre jobban érdeklik, aktív életet szeretne élni.

Coulthard szerint Hamilton már rég nem kizárólag az F1-re összpontosít


„Úgy gondolom, ez már jó ideje a gondolatai közt van. Szerintem még 2020-ig versenyezni fog, ami a jelenlegi Concorde egyezmény lejártával egyenlő. Ez egy egyezmény az FIA és az istállók között, ami alapvetően meghatározza, hogy a sportágnak milyen arculata van” – nyilatkozta David Coulthard a BBC rádióadásában.

„Úgy vélem, 2020 után már teljesen más dolgok fogják lekötni a figyelmét, minden valószínűség szerint kiadja első zenei albumát, amin már most is dolgozik. Hogy ki töltheti be a Hamilton által hagyott űrt a brit autóversenyzők közül? Első gondolatom a GP3 bajnoka, George Russell, aki már most is a Mercedes tartalékpilótája, de még kevésbé ismert. De ő az az ember, aki kitűnő képességekkel, tehetséggel és potenciállal rendelkezik” – tekintett előre az egykori világbajnoki ezüstérmes. Egyébként Hamiltonon kívül Kimi Raikkönen és Fernando Alonso visszavonulásával is hónapok (inkább évek) óta foglalkozik a média, de egyelőre mindhárman a mezőny tagjai.

Mi a véleménye a női autóversenyzőkről? Ellenére lenne? „Nem látom fizikai akadályát annak, miért ne lehetne egy nő is sikeres az autóversenyzésben. A fiatalabb húgom gokartban versenyzett és nyert is jó pár versenyt. Szerintem több tehetség szorult belé, mint belém. De amíg én folyamatosan igyekeztem napról napra javulni, ő abbahagyta” – reagált Coulthard.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: