DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen egyértelműen maradna 2019-ben is

Kimi Raikkönen nagyon jó viszonyt ápol Sebastian Vettellel és a Ferrari istállóval is. A lelkesedése a negyvenhez közel is töretlen, jövőre is maradna a Scuderiánál. Csapattársa ugyanezt szeretné.

A Ferrari vezérpilótája évek óta a négyszeres világbajnok német versenyző és bár idén Kimi Raikkönen látványosan jobban szerepel eddig, mint a tavalyi év első harmadában, továbbra is többnyire elmarad az istálló másik pilótájától.

2015 óta versenyeznek egy csapatban Vettellel, de soha nem adódott közöttük semmilyen konfliktus, bár a tavalyi Monacói Nagydíj után azt hihettük, hogy a jégember megorrolt a csapatra és társára is, mert „valahogy” a boksztaktika során helyet cseréltek, de akkor sem volt köztük harag.

Idén felzárkózott Raikkönen is, egészen kis különbség van a két pilóta között teljesítményben, pontszámban annál nagyobb, a finn ugyanis már kétszer is nullázott ebben az évben (egyszer sem saját hibájából), Vettel pedig szorgalmasan gyűjti a pontokat és ismét Lewis Hamilton fő kihívóját jelenti. Vettel egyébként nyíltan kimondta, hogy továbbra is Raikkönent szeretné csapattársának, ez pedig sokat javít a finn esélyein.

Kimi Raikkönen még negyven évesen is szenvedéllyel versenyezne


„Soha semmilyen probléma nem volt Vettel és köztem. Ha valami gond adódna, rögtön túllépünk rajta. Vegyük például a 2017-es, monacói eredményt. Mivel nyerhettem volna, csalódott voltam az eredmény miatt, de nem a csapatra és nem Sebre voltam mérges” – emlékezett vissza Raikkönen.

„Persze a sajtó rögtön megírta, hogy a csapattársamra orroltam meg, ahelyett, hogy a tényekkel törődött volna, hogy csak a győzelem elvesztése miatt voltam szomorú. Egészen más így a történet. Hogy mik a terveim 2019-re? Akár a Ferrarinál is maradhatok, de ez rengeteg, rajtam kívül álló faktoron múlik. A versenyzés iránti szenvedélyem biztosan nem fog eltűnni” – utalt a jövő évre sokat sejtetően a veterán finn.

Mi a helyzet a közösségi médiával? „Hogy őszinte legyek, én nem vagyok valami nagy rajongója. A feleségem, akinek már régóta van Instagram-fiókja, ő segít nekem legtöbbször. Annyiból hasznos, hogy az ember megőrizheti a legjobb emlékeit” – fogalmazott Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: