DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lemondott Vijay Mallya, színész fiának adja a Force Indiát

Vijay Mallya, a Force India istálló tulajdonosa lemondott vezérigazgatói posztjáról, helyét pedig fia, Siddharth veszi át. Az indiai üzletember továbbra is a silverstone-i alakulat csapatfőnöke marad.

Mallya saját elmondása szerint a jogi problémáira akar mostantól fókuszálni, és nem szeretné, ha ez hatást gyakorolna a csapatra: „Nem áll semmiféle különösebb dolog a háttérben, nem kényszerített erre a lépésre senki. Egyszerűen úgy érzem, eljött az ideje, hogy a fiam irányítsa tovább az istállót" – kezdte Vijay Mallya. „Vannak jogi problémáim, amik most sokkal fontosabbak számomra, ezért úgy gondoltam, jobb lenne, ha a cégre ez nem gyakorolna semmilyen hatást.”

Mallya a bejelentése után azonnal elejét vette a pletykának, miszerint eladná az istállót: „A híresztelések jönnek-mennek, de az F1 már csak ilyen. A csapat pénzügyi helyzete mindig is téma volt a paddockban, akár el szeretném adni, akár nem. Nem fogunk egy 'eladó' táblát aggatni az autókra, ugyanakkor ha valaki tenne egy számunkra hízelgő ajánlatot, miért ne fontolhatnánk meg? Ne feledjék, rajtam kívűl még két embernek van részesedése a csapatban, így ezt nem egyedül dönteném el. Persze jelenleg az az első, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el és mindenhol a legtöbbet tudjuk kihozni az autóból!”

Mallya fiára bízza a csapatot


A tulajdonos azt is tagadta, hogy megkereste volna őket a Mercedes, hogy erősítsék a két csapat közti szálakat, így egy B csapatot csinálva a Force Indiából, majd ejtett néhány szót arról is, hogyan alakul számukra eddig a szezon: „Nem voltunk túl szerencsések az első versenyeken, de persze ez változó, tavaly sokszor kedvezett nekünk Fortuna. Az idei évben még nem sikerült egyazon versenyen mindkét autóval pontot szereznünk, de ahogy haladunk előre a szezonban, egyre jobbak és jobbak leszünk. Elégedettek vagyunk azzal, ahogyan állunk, de innentől oda kell figyelnünk, hogy mindkét pilótánk pontot szerezzen a futamokon. Egyáltalán nincs gond, nagyon hosszú még a szezon” - zárta nyilatkozatát Vijay Mallya.

Az üzletember 31 éves fia, Siddharth fogja átvenni az igazgatói posztot édesapjától, aki hazájában leginkább színészként és médiaszemélyiségként ismert, de persze ő is segédkezett a családi vállalkozásban és emellett a Royal Challengers Bangalore IPL krikettcsapat ügyvezető igazgatója is volt korábban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: