DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel tudta, hogy Ricciardóé lesz a pole

Az egész hétvége képe alapján az körvonalazódott, hogy a Red Bull a legesélyesebb az első rajtkockára. Vettel nem is lepődött meg az ausztrál pole-ján, és elismeri, hogy ő volt a szombat embere.

Mindhárom szabadedzésen a Red Bull és Daniel Ricciardo végzett az élen, és a Ferrari mindvégig mögöttük, de a Mercedes előtt maradt. Nem történt ez másképp az időmérő edzésen sem, hiszen Ricciardo megszerezte az első kockát, míg mellőle Sebastian Vettel, mögüle pedig Lewis Hamilton rajtolhat. 

A Ferrari németje elismerte egykori csapattársa és a Red Bull eddigi teljesítményét: „Mindig megvan az az érzés, hogy még egy kicsit jobb lehetett volna, de nem hinném, hogy ma bárki fenyegethette volna Danielt. Gratulálok is neki, uralta az időmérőt. Már csütörtökön és ma délelőtt is erősnek tűntek, mi megtettük, ami tőlünk telt, és majd meglátjuk, vasárnap mire leszünk képesek.”

„Egy kicsit játszottunk a beállítással, hogy mindent kihozzunk az autóból, mert tudtuk, hogy erre szükségünk van, ha pole-pozíciót vagy első sort akarunk. Végül is jó helyzetbe hoztuk magunkat” - folytatta Vettel az értékelését.

vettel-monaco-idomero-2018



Vettel ismét arról beszélt, hogy szinte borítékolható volt a monacói időmérő végeredménye: „Mindenki azt várta, hogy a Red Bullnak gyorsnak kell lennie itt. Erős autójuk és több leszorítóerejük van, mint bárki másnak. Tudtuk, hogy ezen a pályán ez lesz a helyzet. Nem kételkedem, hogy ma Ricciardo volt a legjobb: megérdemli a pole-t, nem számít, hogy ezúttal egy kicsit jobb csomaggal rendelkezett.” 

A négyszeres világbajnok egy kicsit előre is tekintett: „A többi pályán.. Szerintem mindig magunkra kell figyelnünk. Barcelonában nem ott voltunk, ahol akartunk, Kanada pedig úgy gondolom, ismét más lesz. A lényeg az, hogy az autóban megvan a potenciál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: