DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Sauber ennél sokkal jobb lesz

Láthatóan fejlődési pályára állt az Alfa Romeo-Sauber, ezt a legutóbbi két versenyen zsinórban szerzett pontjai is mutatják. Nem jó hír a riválisoknak, hogy még csak az út elején járnak.

A téli tesztelés és az idénynyitó futam után csalódottan vehették tudomásul a svájci istálló vezetői és rajongói, hogy sajnos változatlanul a sereghajtók között kell keresnünk a szimpatikus csapat pilótáit, a nagy áttörés még várat magára.

Ez a bizonyos áttörés még most sem történt meg, de látványosan elkezdett feljebb kapaszkodni az erős, idei Ferrari-motorra támaszkodó gárda. Bakuban nyolc, Barcelonában pedig újabb egy pontot szerzett Charles Leclerc, amivel morálisan is nagy lökést adott a fejlődő istállónak.

Ne feledjük, a tavalyi vezetőségváltás után hosszú távú tervekbe kezdtek, ezért az első időszakban csodát ne várjunk még, felvillanásokat viszont máris tapasztalhatunk. A csapatfőnök, Frederic Vasseur nem lepődött meg a formajavuláson, de ő is tudja, hogy még nagyon hosszú és rögös út áll előttük.

Leclerc különösen elkezdte érezni az új Saubert


„A projekt, amit elkezdtünk, nagyon hosszú. Remek lépés előre, hogy nemcsak, hogy pontot szereztünk, de zsinórban rögtön kétszer is sikeresek voltunk. Még rendkívül nagy utat kell megtennünk az igazi sikerekig, de az utóbbi két futam ösztönzőleg hatott mindenkire” – nyilatkozott a csapatfőnök.

„Charles egyre inkább magabiztosan vezeti az autót, előre léptünk és igyekszünk is tartani ezt az irányt. Az időmérőn még tovább kell javulnunk. Már most is fejlődtünk, a következő lépés, hogy a Q2-be jutás ne jelenthessen problémát egyik pályán sem és harcban legyünk azért, hogy a döntő szakaszba is bejussunk. Monacóban különösen fontos lenne egy jó rajthely.

„Másokkal ellentétben mi nem hoztunk óriási fejlesztési csomagot Barcelonába, mert mi inkább a lépésről lépésre elvet valljuk. Minden versenyre készülünk valami frissítéssel, ahogy ez Monacóban és Montrealban is történni fog” – tekintett előre Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: