DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo idén sem mondott le a vb-címről

Annak ellenére, hogy elég tetemes a hátránya az ausztrál pilótának a listavezető Lewis Hamiltonhoz képest, továbbra sem zárja ki a világbajnoki esélyeit 2018-ban.

A Mercedes pilótája 95 ponttal vezeti a bajnokságot, ehhez képest Daniel Ricciardo a brit egységeinek felét gyűjtötte be, és az ötödik helyen áll a tabellán. Igaz, a hátrány azért ekkora, mert a Red Bull pilótája kétszer is nullázott. 

Az energiaitalos alakulat Kínában megmutatta, hogy képes a győzelemre Ricciardóval, aki az eddigi öt fordulóban háromszor futotta meg a verseny leggyorsabb körét, ami jelzi, hogy az ausztrál még mindig remek formában van.

 ricciardo-a-vb-cimrol-2018



Nico Rosberg 31 évesen szerzett világbajnoki címét 2016-ban, és Ricciardo szerint sem az számít igazán jelenleg, hogy mennyi idős: „Az életkorom nem hátrány. Gyors vagyok és csak kicsiket hibázok. Világos, hogy tovább akarok javulni, és természetesen nagyon motiváló tud lenni, ha a dolgok jól alakulnak és nyomást tudok helyezni az ellenfeleimre.”

Az ausztrál pilóta még nem mondott le az idei vb-címről sem, és ez érthető is, mivel még nagyon hosszú a szezon: „A következő verseny után tudjuk meg, hogy van-e esélyünk még a bajnoki harcban. Biztos vagyok benne, hogy magunk mögött tudjuk hagyni a mezőny hátralévő részét is (Mercedes, Ferrari), ha a leggyorsabbak leszünk a fejlesztési versenyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: