DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: A tempó jó, az eredmények nem

Valóban a fenti gondolat jellemzi Bottas 2018-as évét: több alkalommal is nyerhetett volna, de vagy a körülmények, vagy a balszerencse akadályozta meg sikerét. A finn többet remél a továbbiakban.

Kínában a frissebb guminak és a taktikának köszönhetően ugrotta át Daniel Ricciardo Valtteri Bottast a győzelemért, Bakuban viszont egyértelműen a balszerencse miatt nullázott a finn: az első helyről kellett kiállnia, mivel defektet kapott egy leszakadt alkatrész miatt.

Valtteri Bottas idén tehát az ausztrál futamot leszámítva minden hétvégén a győzelemért harcolt: „Úgy gondolom, hogy többé-kevésbé a céljaimnak megfelelő teljesítményt nyújtottam az év elején. Át tudtam ültetni a tavaly év végi formámat 2018-ra, és nem volt olyan hétvége, ahol híján voltam a tempónak, ami a 2017-es évemet néhányszor jellemezte.”

„Tanultam ezekből és folytatnom kell a fejlődést. Nincs olyan, amiből az ember ne profitálhatna, és én továbbra is szeretném tartani a javulást. Van néhány verseny, ahol nem jöttek az eredmények, de úgy érzem, hogy ezzel a tempóval lehetséges lenne a jó szereplés.”

 bottas-az-eredmenyekrol-2018



A finn idén háromszor végzett a második pozícióban, így célja még eggyel feljebb lépni, és az, hogy végre megszerezze 2018-ban első győzelmét: „Spanyolországban hatalmas volt a különbség Lewishoz képest, de voltak befolyásoló tényezők. Elégedett vagyok és tudom, hogy versenyeket nyerhetek. Ehhez megvan a sebesség, de idén különösen nehéz ezt elérni, de tudom, hogy ez is eljön majd.”

„A szezon korai szakaszában járunk, és remélem, ennyi volt a balszerencsém idénre. Most van egy kis előnyünk a Ferrarival szemben, de még az elején járunk. Legalább közeledtem Sebastianhoz egy kicsit, Kimitől pedig elléptem, ennek örülök. Egyelőre versenyről-versenyre szeretnék gondolkodni” - zárta gondolatait a Mercedes pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: