DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso Mercedesszel és Ferrarival is győzne

Évek óta a dobogó közelébe sem került Fernando Alonso, ám sokan továbbra is bíznak a kétszeres világbajnok spanyolban. Vajon egy élcsapattal világbajnok lehetne még most is?

Jean-Eric Vergne a Toro Rosso pilótájaként versenyzett a Formula-1-ben, de végül nem sikerült megvetnie lábát a száguldó cirkuszban, a kiemelkedő eredmények elmaradtak. Jó időre kikerült a látókörből, ám idén kitűnően teljesít a Formula-E-ben. Több győzelmet is aratott és az összetett pontversenyben is az élen áll.

Bár egyáltalán nem vágyik már vissza a Formula-1-be, azért fél szemmel nyomon kíséri az eseményeket. A pályafutása során több ízben is rosszul szerződő Fernando Alonso teljesítménye továbbra is lenyűgözi, szerinte a McLaren hibája, hogy évek óta szenved, a spanyol pilóta jó autóval sorra hozná a nagyobb sikereket.

„Ha ugyanolyan motorral rendelkezünk, mint egy másik csapat, amely futamgyőzelmeket arat, ráadásul többször is a Hondát használó Toro Rosso mögé kerülünk, az bizony aggodalomra adna okot” – nyilatkozta az FE-ben vezérpilótává előrelépett francia.

A McLaren a Red Bull szintjét sem üti meg, Alonso azonban győzelmekre kész


„Úgy vélem, óriási nyomás alatt van a McLaren. Fernando elmondta nekem, hogy Barcelonára rengeteg új alkatrésszel készül az istálló, ez Stoffel Vandoorne munkáját is nagyban segíteni fogja.”

„Szerintem, ha Alonso Mercedest, vagy Ferrarit vezetne, folyamatosan versenyeket nyerne. Semmiképpen sem rosszabb egy fokkal sem, mint Vettel vagy Hamilton. Különleges versenyző Max Verstappen is, óriási tehetség, de kicsit túl sok kockázatot vállal.”

„Korábban szerencséje volt, mert mindig éppen megúszta a dolgokat. Most viszont többször is ráfázott. Ha kicsit lenyugszik és összeszedettebb lesz, befejezi a versenyeket, ott lesz a legelején. Egyelőre azonban túl sok elkerülhető hibát követ el” – tette hozzá Vergne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: