DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Egyszer Hülkenberg is hibázhat

Elégedetten távozhatott a francia gárda Bakuból, mivel Carlos Sainz a visszatérésük óta a legjobb eredményt szállította csapatának. Nico Hülkenberg hibázott, de emiatt nem aggódnak a csapatnál.

A spanyol pilótát ötödikként intették le, ami mérföldkő a Renault-nál a 2016-os szezon óta. Sainz jelenleg kölcsönben van a franciáknál a Red Bulltól, de Cyril Abiteboul elmondta, mindenképp szeretnék megtartani őt 2019-re is. Eddig szerényebb teljesítményt mutatott német csapattársánál, de ha ő is magára talál, erős párost alkothatnak.

Nico Hülkenbergnek Bakuban történt meg az idei első hibája, így Abiteboul nem aggódik a dolog miatt: „Carlos jó versenyt futott, Nico viszont hibázott. Egyszer csinál ilyet egy évben, és ez tavaly is itt fordult elő vele. Van egy kis balszerencséje Bakuban, de 2017-ben is csak ezt az egyet vétette, és ha ennek kell lennie az egyetlen hibájának egy szezonon belül, hát legyen.”

 abiteboul-hulkrol-es-sainzrol-2018



A Renault ügyvezető igazgatóját nagyon felvillanyozta az azerbajdzsáni hétvége eredménye: „Nem voltunk biztosak benne, mit várjunk ettől a versenytől, de Carlos ötödik helye remek eredmény, a legjobb pozíciónk, mióta két éve visszatértünk a sportba. Be kell vallanunk, hogy kellettek hozzá a különleges körülmények, de ez akkor is nagyon pozitív nekünk. Carlos rendkívül érett versenyzést mutatott be, jól kezelte a gumikat, és több autóval is harcolt a futam alatt.”

„Igen bátorító a helyzet, ha megnézzük, hogyan változott a rajtrács 2017 óta. A különbség a Red Bullhoz és a középmezőnyhöz képest, a Renault motor szereplése mind nyilvánvaló bizonyítéka a fejlődésünknek, ezt folytatni szeretnénk minden hétvégén” - magyarázta a pozitívumokat a francia szakember.

Abiteboul már a következők miatt is elégedett lehet: „Összességében jó fordulót zártunk, ismét egy marék pontot szereztünk, többet mint a McLaren, így a hátrány már minimális hozzájuk képest az európai futamok előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: