DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Mercedes: A Ferrari tűnik a leggyorsabbnak

Bár Bakuban megszerezte idei első győzelmét a címvédő alakulat, a futam nagy részében Sebastian Vettelnek és az olaszoknak állt a zászló. Wolff elmondta, sok a dolguk, ha fel akarnak zárkózni.

Rendkívül fordulatos vasárnapot hozott az Azerbajdzsáni Nagydíj. Sebastian Vettel vezetett, a biztonsági autó pedig Valtteri Bottasnak kedvezett, de akadt egy nevető harmadik is, Lewis Hamilton személyében.

Toto Wolff és csapata nagy izgalmakat élt át az Azerbajdzsáni Nagydíj alatt: „Ez egy brutális verseny volt, és talán éppen ilyen nagydíjakat akarnak látni a szurkolók, ami gyakorlatilag minden szakaszában fordulatokat hoz. A garázsban az egész csapat érzelmi hullámvölgyeket élt meg, és rendkívül elégedett vagyok, hogy elértük a szezonbeli első győzelmünket Lewisszal, de ugyanakkor hihetetlenül csalódottnak érzem magam Valtteri miatt, aki tökéletes versenyt teljesített.”

„Először egy kettős dobogónak nézett ki a dolog, aztán hirtelen kettős győzelemnek, amit Valtteri defektje vett el tőlünk, de még így is meg tudtuk nyerni a versenyt” - emlékezett vissza a legnagyobb fordulatokra az osztrák.

 wolff-bakurol-2018



A Mercedes csapatvezetője még Vettel vezetésekor is látott némi esélyt az első hely megszerzésére: „Valtteri egyre gyorsabbnak bizonyult. Még ki kellett állnunk a végéig, és volt egy minimális esély a futamgyőzelemre a normális stratégiával is, mert nem volt olyan nagy a különbség Sebastian (Vettel) mögött, és akkor is ultralágyakra váltottunk volna.”

„A siker nem változtat a tényen, hogy jelenleg egy kicsit hátrébb vagyunk a többieknél, de úgy gondolom, ezzel Lewis visszakapta a melbourne-i győzelmét.”

„Barcelona érdekes lesz, mert legutóbb mi voltunk ott a leggyorsabbak, így meglátjuk, hogy megmaradt-e a tempónk, vagy a pálya karakterisztikája miatt történt ez. Az mindenestre biztos, hogy sok a tennivalónk, és fel kell zárkóznunk bizonyos területeken, mert jelenleg a Ferrari tűnik a leggyorsabbnak” - zárta mondandóját Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: