DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Bottas: Bahrein megmutatta a gyengeségeinket

Bottas nagyon közel járt a győzelemhez a hétvégén, de végül nem tudta megelőzni Vettelt az utolsó körökben. A finn szerint, ha levonják a következtetéseket a vereségből, tovább javíthatnak a W09-n.

Kettőből kettő vereség. Ennyi a mérlege a Mercedesnek a Ferrarival szemben a 2018-as szezonban. A címvédő gárda mindkét hétvégén valamivel jobb tempót mutatott az olaszoknál mégis alulmaradtak Ausztráliában és Bahreinben egyaránt.

Valtteri Bottasnak jelenleg kettős érzései vannak autójáról: „Azt gondolom, hogy ez a hétvége felnyitotta a szemünket azzal kapcsolatban, hogy milyen sokat kell még dolgozni a W09-n. Bizonyos körülmények között nagyon gyors, de szombaton megláthattunk párat a gyengeségiből és ez vasárnapra is igaz.”

„Fontos hétvége volt, és továbbra is javítunk az autó negatívumain, hogy elkaphassuk a Ferrarit” - folytatta a célokkal a finn.

bottas-a-gyengesegekrol.2018 



A Mercedes pilótája Vettel mögé került, és most azt is elmagyarázta, miért nem sikerült megelőznie a német pilótát: „Amikor az ember felzárkózik egy autóra, akkor egy kicsit veszít a leszorítóerőből, mert az előtte haladó légáramlataiba kerül, ami nagyban hat az autó elejére. Ennek köszönhetően sokkal könnyebb blokkolni az első kerekeket.” Továbbra is fennálló probléma tehát az F1-ben, hogy nehéz előzni ezekkel az autókkal, de a Liberty Media folyamatosan dolgozik a gond megoldásán.

Bottas a Mercedes számára jó híreket emelte ki nyilatkozata végén: „Még a szezon elején járunk, de már sokkal jobb lett a teljesítményünk, mint két héttel ezelőtt. A versenytempónk kissé gyorsabb volt is, mint amire számítottunk a verseny előtt, ami egy pozitívum.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: