DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas szerint Alonso bosszús, azért fúj rájuk

A legkisebb csapat Ausztráliában messze a McLaren előtt jár: Kevin Magnussen úgy gondolja, ezért nevezte a Ferrari másolatának Alonso a Haas autóját. Csapattársa és főnöke sem hagyta szó nélkül az esetet.

A Haas jó melbourne-i formájára a rivális McLaren pilótája, Fernando Alonso egyszerűen annyival reagált, hogy az autó a 2017-es Ferrari másolata, így nem meglepő, hogy az Albert Parkban gyorsnak bizonyul. Ezután a Haas pilótái 6. és 7. helyen zárták az Ausztrál Nagydíj időmérőjét, melyen Alonso csak 11. pozícióban végzett: ezt követően meg is érkezett a válasz a spanyol kritikájára.

„Felbosszantotta magát azon, hogy előtte vagyunk” – jelentette ki a jobb rajteredményt kiharcoló Kevin Magnussen a motorsport.com-nak. „Vajon miért? Én is versenyeztem a McLarennél, és láttam, hogy milyen infrastruktúrával rendelkeznek. Annak tükrében bosszanthatja is a helyzet. Én igazán büszke vagyok a csapatra, lenyűgözött. Versenyképes autónk van, ezen a hétvégén a negyedik legjobb a mezőnyből.”



„Ez a legkisebb csapat. Ha nem is a legalacsonyabb, akkor az egyik legalacsonyabb költségvetéssel rendelkezik, emberek számában és források mennyiségében pedig a legkevesebbel. Mégis a negyedik legjobb autó volt a pályán a kvalifikáción. Ez engem igazán meggyőz” – beszélt büszkén csapatáról Magnussen.

Csapattársa, Romain Grosjean szerint tiszteletlen a Haas munkatársaival szemben, amit Alonso nyilatkozott: „Ugyanazt a sebességváltót és felfüggesztést használjuk (mint a Ferrari), és mindenki tudja, hogy a felfüggesztés mennyit számít, ezért lesznek is hasonlóságok. De a saját autónkat építjük. Ha a Ferrari B volnánk, velük egy szinten teljesítenénk. Nincs igaza, és nem tapintatos a Haasnál dolgozó emberekkel, akik a VF-18-at megalkották.”

A Haas gyakran önérzetes csapatfőnöke, Günther Steiner ezúttal visszafogta magát: „Meglehet a saját véleményük. Nincsenek birtokukban minden információnak, és anélkül tesznek egy ilyen kijelentést. Ez az az eset, hogy mielőtt beszélni kezdesz, tudnod kellene, miről akarsz beszélni. De meglehet a maguk véleménye, mindenkinek megengedett, hogy rendelkezzen sajáttal. Nekem is megvan a saját véleményem” – mondta Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: