DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem lepte meg Alonsót a Haas tempója

Fernando Alonso számára nem jelentett újdonságot az F1-es amerikai csapat erős ausztráliai kezdése, és mint kijelentette, a Haas a 2017-es Ferrari utánzata, semmi több.

Romain Grosjean a pénteki második szabadedzésen a hatodik helyen futott be fél másodperccel megelőzve spanyol ellenfelét, aki a nyolcadik pozícióba hozta be a McLarent. Mint ismert, a Haas technikai partnerségben áll a Ferrarival a Formula-1-be való belépése óta, ugyanakkor vannak olyan alkatrészek, amiket a szabály szerint maguknak kell legyártaniuk.

Alonso_1



A csapatfőnök, Günther Steiner elismerte, hogy sok ferraris alkatrészt használnak, amik az autó alapjául is szolgálnak. Arra a kérdésre, hogy meglepődött-e a Haas eddigi ausztráliai teljesítményén, Alonso a következőt felelte: „Nem, nem igazán. Ők egyértelműen a tavalyi Ferrari másolatai, és a Ferrari 2017-ben itt győzni tudott. Úgy tűnik, hogy a Haas nagyon gyors, és közvetlenül a top3 csapat mögött tud lenni, ezért nehéz lesz legyőzni őket, kiváltképpen az első versenyen és a szezon első felében. De megpróbálunk közel maradni, és megragadni minden lehetőséget, amit kapunk.”

A spanyol honfitársát, Carlos Sainzot sem lepte meg a Haas jó szereplése, aki két tizeddel volt lassabb Alonsónál. „Már a szezon előtti teszteken gyorsak voltak, ezért rajtuk tartottuk a szemünket, mert nagyon jó tempójuk volt. Sajnos úgy tűnik, hogy fél lépéssel a középmezőny előtt járnak, de remélhetőleg hamarosan vissza tudunk vágni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: