DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Egyáltalán nem láttam Bottast

Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas majdnem összeütközött az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén. A két finn nem értette meg egymást, így utóbbi elhagyta a pályát, de szerencsére nem történt baj.

A Ferrari finn pilótáját a versenybíróság is beidézte az incidens után, de nyilvánvaló, hogy Raikkönen nem akarta Bottast akadályozni. Az olasz csapat versenyzője épp levezető körön volt a hármas kanyarnál, ahová Bottas versenytempóban érkezett meg. 

Raikkönen nem mozdult semerre, így a másik finn a sóderágyba kényszerült, de vissza tudott térni a pályára. A Ferrari versenyzője így magyarázta azt, miért nem váltott irányt: „Nem láttam semmit, ez volt a probléma. Tudtam, hogy valahol ott van a környékemen, de egyáltalán nem láttam hol. Nyilván a csapat megpróbált figyelmeztetni, de az már későn érkezett.”

„Láttam a füstöt, és tudtam, hogy ott volt valahol, de azt nem, hogy hol, ezért óvakodtam a hirtelen irányváltástól. Az biztos, hogy nem ez a megoldás lett a legideálisabb számára, de nem mozdultam semerre, mert nem láttam őt” - folytatta az incidens ecsetelését Raikkönen.

 raikkonen-a-bottasos-incidensrol-2018



A szenvedő fél, Bottas így emlékszik vissza az esetre: „Levezető körön volt (Raikkönen), és azt vártam tőle, hogy félreáll. Ő viszont íven maradt, és amikor közel kerültem hozzá, lezáródott az út előttem.”

Raikkönen a hétvégét is értékelte pár mondatban: „Nem lett olyan rossz, de jobbak is tudunk lenni. Kipróbáltunk néhány dolgot, és úgy tűnt, tudunk javulni néhány helyen. Most egy más a helyzet, mint a téli tesztek alatt, de ez egy különböző pálya. Egy normális pénteken vagyunk túl.” Hozzá hasonlóan csapattársa is úgy érzi, hogy több van az autóban a pénteki teljesítményüknél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: