DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

McLaren: A Ferrari felrúgta az egyezségünket

Felbosszantotta a wokingi alakulatot a maranellóiak minapi bejelentése, miszerint az FIA-tól távozó versenyigazgató-helyettes, Laurent Mekies néhány hónap múlva már csatlakozik is hozzájuk.

Nem is olyan régen még az váltott ki komoly felháborodást a Formula-1-es csapatokból, amikor Marcin Budkowskit, az FIA technikai delegáltját – aki ennél fogva részletes műszaki információkkal rendelkezett az istállók autóiról – leigazolta a Renault. A kisebbfajta botrány megoldásaként az F1-es alakulatok megállapodtak abban, hogy nem alkalmazhatnak a Nemzetközi Automobil Szövetségtől távozó szakembert az előző munkakörének elhagyását követő 12 hónapban.

mekies-dppi-2016-1



Ehhez képest a Ferrari szerdán bejelentette, hogy leszerződtette azt a Laurent Mekiest, aki Charlie Whiting mellett a helyettes versenyigazgatóként tevékenykedett. A szakember szeptember 20-án, azaz alig fél év múlva áll munkába, ez pedig állítólag több rivális gárdát is feldühített – a McLaren pedig mindezt szóvá is tette:

„Nagyon nem örülünk annak, hogy az FIA egy újabb kulcsemberét veszíti el, aki egy versenycsapathoz igazol” – nyilatkozta Eric Boullier, a wokingiak versenyigazgatója a Motorsport.com szakoldalnak. „Főleg annak fényében, hogy a Stratégiai Csoport legutóbbi megbeszélésén megállapodtunk róla, hogy egyetlen FIA-alkalmazott sem csatlakozhat 12 hónapon belül egyik istállóhoz sem, miután elhagyta a Szövetséget. A Ferrari azonban felrúgta ezt az egyezséget, az FIA pedig nem tett semmit ez ellen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: