DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Minden jó irányba tart

Fernando Alonso az eddigi rengeteg műszaki hiba ellenére az utolsó pillanatban odalépett a McLarennek és egy kitűnő körrel jelentkezett. A spanyol szerint még rengeteg tartalékuk van.

A tesztelés a legkevésbé sem úgy alakult a McLaren-Renault számára, mint azt előzetesen várták. Az elmúlt nem egész két héten rendre lerobbant a versenyautó, problémák egész tárháza jött szembe, mindig más ment tönkre. Utolsó felvonásként péntek délelőtt egy turbóhiba okozott többórás leállást a spanyol számára.

Az utolsó pár órában azonban sikerült visszatérnie a pályára és ha már ott volt, erős köröket futott. Végül kilencvenháromig jutott, ami az előzmények ismeretében egyáltalán nem rossz. A hiperlágy abroncsokon 1:17,784-as időt teljesített, ezzel alig fél másodperccel maradt el Kimi Raikkönen pályacsúcs-közeli idejétől.

Fernando Alonso a végén odapörkölt a McLarennel


A rengeteg probléma ellenére Alonso kicsit sem csalódott. „A téli tesztelés véget ért. Néhány nap hozott gondokat, de összességében mindig teljesítettük a kitűzött programot. Az utolsó napon egy kicsit rámentünk a teljesítményre is és úgy tűnik, minden a megfelelő irányba halad” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

„Még sokkal több van bennünk. Úgy vélem, mindenki rejtegeti kicsit a valódi tudását, mi pedig ugyanígy teszünk. Ausztráliában meglátjuk, meddig érünk el. Most már eljött az ideje, hogy élvezzük a versenyzést!” – tekintett előre Alonso.

A téli tesztelés során a Toro Rosso-Honda sokkal megbízhatóbban futott, mint a McLaren-Renault, ugyanakkor tempóban a wokingiak tűnnek némileg előrébb. Érdekes lesz figyelni e két csapat párharcait a szezon során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: