DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Keddre vezethető vissza a McLaren hibája

Ismét a turbóval akadt gondja a wokingi alakulatnak, és most az is világossá vált, hogy a kedden meghibásodó alkatrész rakoncátlankodott az MCL33-ban. Eric Boullier szerint csapata ura a helyzetnek.

Renault-ra váltott a McLaren, mégsem úgy indult számukra a 2018-as előszezon, ahogy elképzelték. Az új autó váza valahogy nem tudja egyszerűen befogadni a franciák erőforrását, amely merőben eltérő az elmúlt három évben használt Hondáétól. 

A McLarennél túlmelegedés és olajszivárgás okozott problémát, aminek köszönhetően messze a legkevesebb kört fogja teljesíteni Alonso és Vandoorne a mezőny tagjai közül a tesztnapok alatt.

Eric Boullier a pénteki gondot magyarázta a tesztek utolsó napján: „Turbóval kapcsolatos problémánk volt délelőtt, ami összefügg a keddi olajszivárgásunkkal, ha úgy tetszik annak a következményének is mondhatjuk. Az éjjeli szerelés során problémát találtunk a turbónál, így visszatettük a keddit (turbó) a mostani motorhoz, ez pedig nem volt jó döntés.”

 boullier-a-gondokrol-2018



A francia csapatvezető szerint a McLaren a kevés pályán töltött idő ellenére ura a helyzetnek: „Vizsgáljuk az esetet. Kicseréltük az erőforrást, és most már megy is az autónk. A leggyorsabb módon szeretnénk túllendülni ezen a problémán. Merész dizájnnal rendelkezünk, ráadásul azt az időt kell felhasználni a munkához, amit a pályán, és nem a garázsban töltöttünk, amikor a hűtés megértéséről beszélünk.”

„Tegnap versenyszimulációt teljesítettünk mindenfajta probléma nélkül. Most már megy az autó, és nem lesz több probléma. Tehát megoldottuk a hűtéssel és az autóval kapcsolatos súlyos gondokat” - zárt Boullier a pozitívumokkal .

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: