DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton: Nehéz lesz legyőzni a Red Bullt

Nemrég azt nyilatkozta a Mercedes technikai igazgatója, hogy véleménye szerint a Red Bull a legjobb idei konstrukció. Ezt Lewis Hamilton is alátámasztja, szerinte óriási kihívás lesz a bikák legyőzése.

James Allison elismerő véleménye még Daniel Ricciardo pályacsúcsa után született (amit azóta jó alaposan megdöntött Sebastian Vettel is), de a Mercedesnél nem kizárólag az egykörös tempót elemzik, hanem a hosszabb etapokat is. Ebben pedig szintén igen jó eredményeket produkált a Red Bull, így a világbajnok istálló tart az energiaitalosok erejétől.

Bár csütörtökön mindössze a nyolcadik leggyorsabb kör állt Hamilton neve mellett, emiatt a legkevésbé sem kell aggódniuk a Mercedes-rajongóknak, mivel az utolsóelőtti tesztnapon kizárólag a hosszú etapokra összpontosított a német istálló. Azt viszont továbbra is csak megerősíteni tudják, hogy a Red Bull nagyot lépett előre.

Hamilton továbbra is inkább a Red Bulltól tart


„A végső cél az, hogy lehetőleg több istálló is a világbajnoki címért harcolhasson. Ez csak jót tesz a sportnak. Úgy vélem, a Red Bull valódi kihívást jelenthet számunkra idén. Egészen nagyszerűnek tűnik az autójuk. Egyelőre semmi különöset nem láttam a Ferraritól, de biztosan ők is jók lesznek. Valóban izgalmas lehet” – ecsetelte véleményét Lewis Hamilton.

Vettel csütörtöki ideje Hamilton szerint annak a jele, hogy a Ferrari is ott lehet az elejében, ahogy a Red Bull is. De nem aggódik túlságosan. „Vettel körideje? Nem tudhatjuk, hogy mennyire jó ez az idő, vagy hogy időmérős szimulációt futott-e. Végül is, nem igazán kell vele egyelőre foglalkozni, mivel ez még csak tesztelés, a köridők kevésbé fontosak” – tette hozzá a címvédő.

„Ami igazán számít, hogy hol leszünk az első versenyhétvégén a kvalifikáció harmadik szakaszában. Ott mindenki kevés üzemanyaggal ad bele mindent. Mi még egyszer sem mentünk kevés üzemanyaggal idén, így nem is tudhatom, mennyire gyors úgy az autó” – tekintett előre Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: