DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Mercedes: A Red Bull a legjobb

A világbajnoki címvédő istálló nem is annyira a Ferrarival, mint a Red Bull-lal számol legfőbb riválisként. A technikai igazgató szerint a bikák jelenleg a legjobbak, őket kell megverni a győzelemért.

Pályacsúcsot döntött Barcelonában Daniel Ricciardo az RB14-essel, ez a katalán aszfaltcsíkon valaha futott leggyorsabb kör. Míg az ausztrál pilóta hiperlágy keveréken érte el ezt az eredményt, a második helyen végző Lewis Hamilton, ultralágyakon, három és fél tizeddel maradt el tőle.

A Red Bull meggyőző megbízhatóságot is mutatott, Ricciardo összesen 165 kört jegyzett szerdán. Rá is ijesztett ezzel a Mercedesre. „Úgy vélem, három gyors csapat lesz idén, de nincs kétségem afelől, hogy a Red Bullnál versenyző srácokkal kell harcolnunk leginkább. Számomra ez teljesen világos az eddigiek alapján, ők lehetnek a legjobbak” – nyilatkozta James Allison, a német istálló technikai igazgatója a Sky Sports hasábjain.

A Red Bull felért a Mercedesre?


„Lehetetlen megmondani, hogy melyikünk van előrébb egy hajszálnyival, de az egyértelmű, hogy nagyon szoros. Nem tudom, hogy a motor terén mit terveznek, de elnézve a csomagjukat, azt mondhatom, szinte biztos, hogy a karosszériát tekintve szolgálnak majd néhány újítással Melbourne-ben” – fogalmazott Allison.

„Tesztelésnél sok mindennel lehet variálni. A tempónk változhat, attól függően, hogy mennyi üzemanyag van a versenyautóban, mennyire van feltekerve az erőforrás. Ezek pedig általában attól függenek, éppen mit szeretnénk letesztelni” – tette hozzá a Mercedes szakembere.

Abban viszont mi is biztosak lehetünk, hogy a Mercedes és a Ferrari is készül még néhány újítással a szezonnyitóig, amik megváltoztathatják az erőviszonyokat. Az eddig látottak alapján valóban a Mercedes és a Red Bull tűnik a leggyorsabbnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: