DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hartley előre tudta, hogy jó lehet a Honda

A Formula-1 világát igencsak meglepetésszerűen éri eddig a Toro Rosso-Honda remek teljesítménye. Brendon Hartley azonban legkevésbé sem hökkent meg, ő már előre tudta, amit tudott.

Nem kevés élcelődésben volt része a Toro Rossónak azóta, hogy nyilvánosságra hozták tavaly ősszel, hogy motorszállítói szerződést kötöttek a Hondával, amiből könnyen lehet, hogy hosszú távú együttműködés lehet. A McLaren partnereként látványosan szenvedő és alulteljesítő japán gyártó pedig feltámadt poraiból és gyakorlatilag hibátlanul működik, immáron a második teszthéten is.

Rengeteg szakértőt és rajongót meglepett a Honda (eddig) kiválónak mutatkozó megbízhatósága, Brendon Hartley azonban nem tartozik ezek közé. Már a tesztidőszak előtt birtokába jutott a fejlesztési és próbapados információknak, ami miatt optimista volt az elejétől kezdve.

Hartley már látta a gyárban, hogy jó irányt vett a Honda


„Számos újítást hoztak, kőkeményen dolgoztak és eddig abszolút zéró a megbízhatósági probléma a motorokkal. Ami az erőforrást illeti, kifejezetten simán folyik minden, ez pedig nagyon pozitív számunkra. De már azelőtt is rendkívül pozitív és optimista voltam, hogy idejöttem volna. Nem volt, miért kételkednem” – nyilatkozta Hartley a Motorsport.com szaklapnak.

„Amikor ellátogattunk három-négy héttel ezelőtt a gyárba, azt érezhettük, hogy óvatosan már lehetünk derűlátók. Sokat vártam az első jelek alapján, amit a Honda-gyárban tapasztalhattunk. Bennem semmi sem változott, a tesztelés előtt is nagy elvárásaim voltak és most is ugyanez a helyzet” – dicsérte a partnert az új-zélandi pilóta.

Valóban minden problémamentes? „Egyetlen apró kicsi gondunk volt (de nem a motorral), de délután hosszú távon is ellenőriztünk mindent és semmi probléma nem adódott. Sőt, a végén még egy igen jó köridőt is sikerült megfutnom” – tette hozzá Hartley, aki úgy lett ötödik, hogy az előtte végzők között két Mercedest is találunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: