DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

McLaren-Williams háború a szponzorokért?

A Williams csapatfőnöke szerint a McLaren vezérigazgatója áthágott egy korábbi megállapodást. A szponzorok átcsábítását nem veszi jó néven és nem is hagyja magát Claire Williams.

Lassacskán hozzászokhatunk ahhoz, hogy a Formula-1-ben mindennapos az intrika, a támadás, a rossz viszony és a harc. A Ferrari és a Mercedes kilépéssel fenyegették meg az FIA-t, ha a szabályok számukra nem megfelelően alakulnak, most pedig új fejezet kezdődhet, a McLaren és a Williams különbözött össze, nem is akármiért.

Claire Williams elismerte, hogy csapata szűkében van a szponzoroknak, ez azonban nem egyedi jelenség. A megváltozott világ miatt a vállalatoknak sokkal több lehetőségük van termékeiket hirdetni, a Formula-1 jelenleg sokkal kevésbé vonzó, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt, ezen nehéz is lesz változtatni.

Ron Dennis és Frank Williams nagyon tisztelik egymást a mai napig


„Rengeteg oka van annak, hogy a szponzorok sokkal kevésbé érdeklődnek már a Formula-1 iránt. A marketing teljesen megváltozott az elmúlt évtizedekben. A cégeknek rengeteg új lehetőségük van hirdetni portékájukat, így a Formula-1-nek ilyen téren nagyon meg kellene újulnia, hogy ismét magunkhoz vonzzuk a támogatókat, sokat kell ezért dolgoznunk” – ismerte el Claire Williams a racefans.net hasábjain.

A csapatfőnök kitért arra is, hogy Zak Brown mindenképpen saját csapatához próbálja csábítani a Williams szponzorait. „Úgy gondoltam, a McLaren és a Williams megállapodott korábban, hogy ilyet nem tesznek. Frank és Ron egészen biztosan respektálta egymást ennyire. Ez kemény szakma, olyan munkát kell végeznünk, hogy a partnereink ne akarjanak átpártolni másik csapathoz. Ha végül mégis váltanak, akkor nem voltunk elég jók”.

„Zak megpróbálhatja, de felvesszük a kesztyűt. Nem adom könnyen a támogatóimat, ez a mi küzdelmünk lesz” – tette hozzá Claire Williams. Mindenesetre érdekes lesz figyelni a fejleményeket. Előre sejthető volt, hogy a Martini távozása érzékenyen érintheti a Williams istállót, nem csoda, hogy a többi szponzort mindenképpen meg akarja tartani az istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: