DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLarennek világos, mit kell elérnie

Történetének legnagyobb mélyrepülését éli át évek óta a McLaren, ám az idei évben végre szebb idők köszönthetnek az istállóra. Fernando Alonsóék pontosan tudják, hol van a léc, amit meg kell ugrani.

Kétszeresen is problémát okozott az elmúlt három esztendő a McLarennek. A gyenge és megbízhatatlan Honda-erőforrás miatt ugyanis egyrészt a sikerek messze elkerülték Wokingot, lassan négy éve, hogy utoljára dobogós helyen végzett egy autójuk. Másrészt pedig el volt szigetelve a csapat, nem volt igazi összehasonlítási alap a karosszéria tekintetében, ugyanis kizárólagos szerződéssel rendelkeztek a japán gyártóval.

Most azonban alapvetően megváltozott a helyzet mindkét tekintetben. Egy olyan egység (a Renault) hajtja az idei évtől a McLaren versenyautóit, amely tavaly három futamgyőzelmet aratott a Red Bullnak köszönhetően, tehát lehet vele nyerni. Másrészt pedig ismét pontosan látják maguk előtt a célt, a gyári Renault és a Red Bull teljesítménye ugyanis kiváló értékmérő lesz számukra.

Elsődleges feladat a Red Bull legyőzése lesz


A hivatalos bemutató után rögtön pályára is vitte a McLarent Fernando Alonso, a menet után pedig nagyon elégedetten nyilatkozott az MCL33-ról. Úgy fest, az ínséges időknek végre vége, újra a sikerek útjára léphet a wokingi istálló, amelynek vezérigazgatója is kiemelte, hogy az azonos motor miatt a három, Renault-t használó csapat között a karosszéria és a pilóták közti különbség dönt majd.

Leginkább a Red Bullt figyeli folyamatosan fél szemmel Zak Brown. „Egy igazán kitűnő csapatról beszélünk, nemrég négy világbajnoki címet zsebeltek be zsinórban, valószínűleg ők lesznek, akikkel a McLarent össze lehet majd hasonlítani. Ők a mércék számunkra” – nyilatkozta Zak Brown a Sky Sports F1-nek.

„A motort kivehetjük a képletből végre, csak a csapat, a sasszé és a versenyző lesz a döntő faktor. Alig várjuk, hogy ellenük és a mezőny többi csapata ellen is versenyezhessünk és megtudjuk, hol járunk” – tette hozzá a vezérigazgató.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: