DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Első bevetésén az új McLaren és Haas is

Két újabb csapat járatja be F1-es autóját a hétfőn induló tesztek előtt: a McLaren a bemutató napján ejti meg a próbamenetet egy szokatlan spanyol helyszínen.

Akárcsak a Mercedes csütörtökön, a McLaren pénteken szintén összekötötte bemutatóját az új autó bejáratásával. Közép-európai idő szerint 8 órakor tették közzé az MCL33-ról készült első videót és stúdióképeket egy online prezentáció keretében, miközben a valóságban a csapat szerelői már készítették elő az autót első körei megtételéhez.

A McLaren szokatlan helyszínt választott a bejáratásra, melyre a filmforgatásra vonatkozó szabályok biztosítanak lehetőséget: a megszokott Silverstone vagy a tesztelésnek otthont adó Barcelona helyett egy másik spanyol pályán, a Circuito de Navarrán kerül sor az első nekifutása. A csapat mindkét versenyzője, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is a helyszínen van. Érdemes figyelni a McLaren YouTube-csatornáját, mert rendszeres bejelentkezések várhatók.



Nem csupán a McLaren lendült akcióba ma, hanem a Haas is: az amerikai istálló már múlt hét szerdán leleplezte versenygépét, elsőként a csapatok közül. Az autóról akkor renderelt képeket tettek közzé, a VF-18 most teljes valójában megmutatkozott. Gene Haas formációja szokásos helyszínt választott a filmnapra, az első teszt helyszínét, Barcelonát.

A McLaren és Haas előtt a Red Bull, Sauber, Toro Rosso és Mercedes járatta meg autóját. Jelenlegi ismereteink szerint a Ferrari, Williams, Renault, valamint a Force India (az egyetlen csapat, amelynek versenygépét még nem láthattuk) nem tette még meg első métereit. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: