DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Narancssárgább az MCL33

A bemutatók hete végén, egy viszonylag korai időpontban online bemutató formájában megérkezett a McLaren 2018-as versenygépe is, amely szinte teljes egészében narancssárga színezetet kapott.

A McLaren péntekre időzítette bemutatóját, és a rajongók örömére nem is húzták az időt: a csapatok többsége által preferált délutáni sáv helyett ők szokatlanul korán megmutatták autójukat, brit idő szerint reggel 7-kor, azaz Magyarországon 8 órakor. Az új autóról egy videót és stúdiófotókat tettek közzé. A McLaren az utolsók között, nyolcadikként mutatta be autóját: a Force India és Toro Rosso már csak hétfőn, a teszt reggelén rántja le a leplet versenygépéről – valójában már a Toro Rossót is láttuk, így csak a Force India lesz újdonság.

A csapat a tavaly megkezdett utat követően változatlanul kitart a narancssárga színek mellett, a króm visszatérésével kapcsolatos pletykák alaptalannak bizonyultak. A fényezés nagyban emlékeztet Fernando Alonso tavalyi indianapolisi versenygépére: a narancssárga – a csapat hivatalos csatornáin szigorúan papaja – színt sötétkék egészíti ki, a fekete csak néhány ponton kapott helyet, a halón és olyan aerodinamikai elemeken, melyeket a csapat vélhetően rejtegetni szeretne. Az autó színezete nem okozott őszinte meglepetést, ugyanis egy nappal korábban a McLarenről is készült kémfotó egy repülőtéren, melyen ha részletek nem is, de a színvilág látható volt.

A McLarennél számos változás történt tavalyhoz képest. A legfontosabb az autót hajtó Renault-motor a Honda erőforrása helyett. Emellett fontos szponzor érkezett a brazil olajcég, a Petrobras formájában – ennek ellenére idén még a Castrol termékeit használják, és csak 2019-ben váltanak üzem- és kenőanyagot. A partnerek változtak, a pilótafelállás azonban nem, Stoffel Vandoorne második, Fernando Alonso 17. Formula-1-es szezonját kezdi meg.

A csapat beharangozója szerint a Mercedeshez hasonlóan még a nap folyamán pályán is láthatjuk az MCL33-at.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: