DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bemutatkozott az első 2018-as F1-es autó

Váratlanul az istálló, amely nem jelölte ki bemutatója dátumát, közzétett egy videót, melyen a halóval felszerelt 2018-as versenygép, a VF-18 látható.

„Nagyobb. Jobb. Gyorsabb. Könnyebb. Bemutatkozik a VF-18” – csak ennyit írt a Haas a 49 másodperces videó mellé, melyet Twitter-fiókjára töltött fel, és amelyben több szögben megmutatták az új versenygépet.

A Haas bemutatkozása váratlanul érkezett, a csapat előzetesen autóbemutatója időpontját sem jelölte ki. Az első előre tervezett prezentációt holnap, azaz csütörtökön tartja a Williams – őket előzte meg, vélhetően szándékosan a Haas, amely az első 2018-as F1-es autóról rántotta le virtuálisan a leplet.

Az ismert bemutatók időpontjai itt találhatók meg.

A Haas célja, mint Gene Haas csapattulajdonos egy nyilatkozatban elmondta, hogy harmadik szezonjában versenyképessé váljon: ehhez egy másodpercet kell lefaragnia 2017-es hátrányából. Az istálló pilótái változatlanul Romain Grosjean és Kevin Magnussen lesznek.

Gene Haas tulajdonos és Günther Steiner csapatfőnök nyilatkozatai az új autó építéséről, festéséről és célokról itt olvashatók.

Képek a Haas autójáról:

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: