DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel semmi extrát nem lát a riválisoktól

A Ferrari-rajongók számára biztató Sebastian Vettel legutóbbi nyilatkozata. A négyszeres világbajnok német már látta a riválisok autóját és nem érzi, hogy különösebben aggódnia kellene.

Néhány nappal a téli tesztek kezdete előtt már minden Formula-1-es pilóta türelmetlenül várja, hogy elfoglalhassa helyét új versenyautójában és a lehető legtöbb kört megtéve minél inkább megismerje azt. Természetesen az élmezőny tagjai fél szemmel folyamatosan a fő ellenlábasokat figyelik, hogy előállt-e valaki valami forradalmian új ötlettel.

Szinte az összes istálló megmutatta már a nagyközönségnek idei rakétáját. A Ferrari és a Mercedes egy napon mutatta be versenyautóját, de a várható többi fő rivális, a Red Bull és a McLaren is túl van már rajta. Ahogy már írtunk róla, a Ferrari technikai igazgatója komoly fejlődést vár az idei autótól, amely számos újítást hordoz magában.

Sebastian Vettel egyelőre semmi különöset nem lát a konkurenciától


A Scuderia négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel is dicsérte saját versenygépét, ugyanakkor jól megnézte magának a konkurenciát is. Ránézésre ugyan lehetetlen megállapítani a pontos erőviszonyokat, az eddigiek tudatában azonban a tapasztalt német nem aggódik, hogy bárki is kiugróan jobb munkát végzett volna az ellenfelek közül.

„A Mercedes marad az összehasonlítási alap, de nem hinném, hogy esélytelenek lennénk. Láttam a többi versenyautó bemutatóját is, ilyenkor még elég nehéz megítélni az erőviszonyokat. Komoly szerepet játszik a fényképek minősége és a képkészítés szöge. Csak a tesztek után fogok először ítélkezni” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

„De az eddigiek alapján azt mondhatom, hogy semmi olyat nem láttam a többiektől, ami miatt igazán aggódnom kellene” – tette hozzá optimistán a német ász.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: