DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: 10 éve nem bírtam volna ezt

Fernando Alonso úgy véli, nem hajtja túl magát és bírni fogja a kettős terhelést a Formula-1-ben és a WEC-ben. A spanyol szerint tíz évvel ezelőtt viszont hiba lett volna ennyit vállalnia.

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta teljesen biztos benne, hogy gond nélkül megbirkózik idei, rendkívül feszített tempójú versenynaptárával. Nemrég jelentették be hivatalosan, hogy Alonso a McLaren F1-es programján kívül bevállalta a hosszútávú bajnokságot is egy Toyota volánjánál.

A döntés annyira nagy horderejű volt, hogy a nagynevű bajnok kedvéért WEC egyik futamát, a Fujiban rendezendő viadalt időben át is helyezték a szervezők, hogy ne ütközzön a száguldó cirkusz egyetlen versenyével sem. A Formula-1 önmagában huszonegy versenyhétvégéből áll idén, ehhez számos WEC-szerepvállalás és (mindkét kategóriában) tesztelés is társul, alig lesz Alonsónak szabad hétvégéje november végéig.

Alonso úgy érzi, tíz éve nem bírta volna így a hajtást


Hogy sokat vállalt-e harminchat évesen a sikerre éhes spanyol? „Nem, nem vagyok még öreg, még nem is őszülök. De komolyra fordítva, fizikálisan nagyon is rendben vagyok. Oké, tíz évvel ezelőtt, ha ilyen kihívással szembesültem volna, nagyon nehéz, sőt talán megoldhatatlan feladat elé állított volna, hibát követtem volna el akkor” – mutatott rá Alonso a Marca hasábjain.

„Most azonban 100%-ig biztos vagyok benne, hogy megbirkózom a feladattal. A Formula-1-ben is állandóan utazgatni kell, ugyanez a helyzet a többi kategóriával, mint például az Indy 500. Készen állok erre. Ilyen programot még sosem teljesített senki, mert a lehetetlenséggel határos. De egy versenyző pályafutásában vannak olyan pillanatok, amikor véghezvihető, én pedig éppen egy ilyenben vagyok. Azért nem tudja akárki ezt utánam csinálni” – védte meg döntését a kétszeres világbajnok.

Mit szól Fernando Alonso ahhoz, hogy nemrég egy korábbi McLaren-szerelő elismerte, 2007-ben Ron Dennis csapatfőnök inkább Lewis Hamiltont szerette volna világbajnoknak látni, mint spanyol csapattársát? „Nagyon régen volt, de láthattuk, mi történt. Amikor ez év végén megjelenik a könyvem, mindent elolvashatnak erről is” – reagált Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: