DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Wehrlein nem zárja ki az F1-es visszatérést

Ehhez viszont nagyon jól kell szerepelnie egykori sorozatában, a DTM-ben. Úgy gondolja, ha ismét bajnok tud lenni a szériában, egy új F1-es ülés is elérhető lehetne számára 2019-re.

A német pilótának a Saubernél nem maradt hely 2018-ra, a csapat ugyanis Marcus Ericsson és Charles Leclerc mellett döntött. Előbbi versenyző hatalmas pénzt jelent az istállónak, az ifjú monacói pilóta pedig a Ferrari junior programjából került a svájci istállóba az F2-es bajnokság megnyerése után. 

Paschal Wehrlein abba a sorozatba tér vissza, ahol 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett: „Sajnos nem lett ülésem az F1-ben, de a DTM szerencsére mindig egy lehetőség, így könnyű a váltás számomra.”

 wehrlein-a-visszateresrol-2018



„Nem tudtuk a költségvetésemet 15 millió euróval növelni egy év alatt. Kiábrándító, hogy nem sikerült, de nem lehet mit tenni ez ellen” – folytatta nyilatkozatát az F1-es ülése elvesztésének okával a német.

Wehrleinről az is kiderült, hogy a Super Formula sorozatban is elindul 2018-ban: „Ez egy kiegészítő program lehet, csakúgy, mint a Formula-1-es tartalékpilóta szerepem. Nehéz 2019-re tervezni, de egyelőre azt is nehéz megmondani, milyen irányba tudok majd menni.”

„Ha így lenne, az sokat segítene a visszatérésben, jobb helyzetbe kerülhetnék. Miután az ember két évet a mezőny végén vezet, a Formula-1 elfelejti őt. Remélhetőleg a következő évben jó pozícióban leszek, és ott tudok majd vezetni, ahol szeretnék” – beszélt arról a Sauber egykori pilótája, mit jelentene neki a DTM-es bajnoki cím.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: