DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Brown: Hamilton és Alonso is dacos

A McLaren vezérigazgatója arra számít, hogy idén visszatérhetnek az izgalmas Alonso-Hamilton csatározások a legjobb helyezésekért, amiket évek óta nemigen láthattunk.

A téli tesztek előtt mindenkinek csak elképzelései lehetnek saját autója teljesítményéről, de leginkább arról, hogy ez a mezőnyben mire is lesz majd elég. A riválisok sem ülnek a babérjaikon. Az egyik legnagyobb kérdés, ami a szakembereket foglalkoztatja, hogy a Fernando Alonso-McLaren-Renault páros valóban visszatér-e a győzelmek útjára.

A jelenlegi legjobb pilóták felsorolásánál egészen biztosan elhangzik Alonso és Lewis Hamilton neve is. Bármennyire hihetetlennek is hangzik, de egészen a 2014-es Magyar Nagydíjig kell visszamennünk az időben, hogy ezt a két kiváló versenyzőt egyidőben a dobogón láthassuk. Brown nemrégen ecsetelte, miért számít kitűnő szezonra idén a McLaren részéről, a rajongók alighanem ugyanezt kívánják ennyi év szenvedés után.

Vajon ismét lesznek szikrázó csaták a két titán között?


Hamilton és Alonso egy csapatban? Volt már erre példa, 2007-ben, amikor is kettejük kőkemény ütközete oda vezetett, hogy a nevető harmadik, Kimi Raikkönen zsebelte be a világbajnoki címet 110 ponttal, úgy, hogy mind a spanyolnak, mint a britnek 109 egysége lett a végére. Mi a gond azzal, ha két dudás kerül egy csárdába?

„Mindketten elképzelhetetlenül sikeréhesek voltak és mindenáron bizonyítani akarták, hogy jobbak a másiknál. Ez az istálló számára nem végződött egészséges következményekkel. Volt már a McLaren ilyen helyzetben Ayrton Senna és Alain Prost esetében, de a Williamsnél is ugyanez történt a Nelson Piquet-Nigel Mansell párossal. Ha két oroszlánt egy ketrecbe zárunk, előbb-utóbb összecsapnak” – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

„Lehetséges ilyen szituációt kontroll alatt tartani. Hasonló feszültség volt ugyanis Hamilton és Nico Rosberg között is, de sokkal inkább normális mederbe tudta ezt terelni a Mercedes. Lewis és Fernando esetében viszont már képtelenség volt ugyanez. Ezért is várom nagyon ezt az évadot. Alig várom, hogy lássam, mire megy Fernando egy jó autóval. Egy kis előzetest Mexikóban már kaptunk ebből tavaly, valami ilyesmit szeretnék látni idén, de a mezőny élén” – fogalmazott Brown.

Szinte bizonyos, hogy a szurkolók egyetértenek a McLaren-vezérrel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: