DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ekkor mutatja be új autóját a Toro Rosso

Eddig még csak a Ferrariról tudtuk, hogy mikor és hol mutatja be 2018-as versenyautóját hivatalosan. Most a Red Bull fiókcsapata ismertette a sajtóval a leleplezés helyszínét és dátumát.

Az már korábban nyilvánosságra került, hogy a Scuderia február 22-én, az interneten mutatja be idei rakétáját, a Toro Rosso a hagyományosabb utat választotta, Barcelonában leplezi le 2018-as versenygépét, az STR13-at méghozzá három nappal később, február 25-én.

Ez mindössze egyetlen nappal az első téli tesztnap előtt történik majd meg, így különösebb pluszköltséget nem jelent. Jó eséllyel az idén nagy érdeklődés övezi majd az olasz istálló teljesítményét, ugyanis a Honda az idei szezontól a Toro Rossóval áll szövetségben, emiatt Brendon Hartley és Pierre Gasly eredményei lesznek iránymutatók a japán erőforrás fejlődéséről.

Az új Toro Rossót február 25-én ismerhetjük meg


2017-ben zsinórban negyedszer végzett az istálló a hetedik helyen, igaz, legutóbb csak egy hajszállal maradt le a hatodikról. Mire számít a csapatfőnök az idei évben? „A reális cél egy középmezőnybeli pozíció. Február 25-én mutatjuk be a gépet Barcelonában, a versenypályán”.

Mi a véleménye Franz Tostnak az idei pilótapárosról? „Mindketten a Red Bull utánpótlásprogramjából érkeztek. Mindketten versenyeket és bajnokságokat nyertek és egyértelmű meggyőződésünk, hogy Gasly és Hartley is nagyszerű eredményeket érhetnek majd el” – dicsérte párosát Tost.

Hogy a Honda mire lesz képes, azt szintén megtudhatjuk. Kérdés, valóban túllendülnek-e a holtponton és ütőképes erőforrással állnak-e elő?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: