DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton: Minden futamot meg kell nyernünk

A négyszeres világbajnok számára legalábbis így fest egy tökéletes szezon. Bár a 2017-es éve is nagyon erős volt, 2018-ban Bottasszal együtt még több futamon nyerne Hamilton.

Húsz futamból tizenkettőn lett első a Mercedes, öt siker jutott a Ferrarinak, három pedig a Red Bullnak. Lewis Hamilton még inkább csapata javára fordítaná ezt az arányt a következő esztendőben.

A négyszeres világbajnok szerint minden versenyt meg kellene nyernie a Mercedesnek egy tökéletes évhez: „Csodálatos szezon volt, de nem mondanám, hogy kiváló is. Mindig vannak területek, ahol fejlődhet az ember. Én kilenc futamot nyertem, Valtteri hármat, de 20 versenyhétvége van. Akkor lesz tökéletes az év, ha minden egyes versenyt mi nyerünk meg.”

 hamilton-minden-futamot-megnyerne-2018



„Nagy pozitívum, hogy mindig van hová javulni, de az idei szezon határozottan az egyik legerősebb volt a karrierem során. Az elején hullámvölgybe kerültem, de a második fele nagyon kiegyensúlyozottra sikerült” - idézte fel a brit idei évét.

A Mercedes pilótája úgy véli, több területen is javult a tavalyi szezonhoz képest: „A megbízhatóság az eddigi legjobb volt, és a rajtjaim is sokat javultak idén. Kényelmesebben éreztem magam az autóban, így versenyről versenyre sokkal többet tudtam kihozni belőle.”

„Amikor megérkeztem az első futamra, éreztem, hogy nyerhetek. Minden szezonhoz így kell hozzáállni, és a következő évet is így fogom kezdeni” - zárta Hamilton gondolatait sikerei titkával, amiről korábban már bővebben beszélt.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: