DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem lesz névadó szponzora a McLarennek

2018-ban egészen biztosan nem lesz változás a McLaren istálló hivatalos nevében, ugyanis nem kívánnak névadó szponzort találni. Más téren azonban csupa pozitív hírekkel szolgált Zak Brown.

Nemrég ismertette a támogatókkal kapcsolatos negatív és pozitív híreket Zak Brown, a wokingiak csapatfőnöke. Most egy újabb részletre derült fény, a csapat nevét nem bocsátják áruba, bár (szerencsére) érdeklődésben nincs hiány, ami az új szponzorokat illeti.

Ron Dennis, a McLaren korábbi csapatfőnöke már évekkel ezelőtt azt mondta, hogy szerinte a Formula-1-ben a névadó szponzorok ideje lejárt. Brown pedig a jelek szerint egyetért vele, annak ellenére, hogy a Red Bull és a Sauber is a jövő évben nevet változtat (az Aston Martin, illetve az Alfa Romeo extra pénze miatt).

Jövőre jóval több feliratra számíthatunk az autón, mint idén


„Úgy gondolom, egyelőre nem lesz új névadó támogatónk, nem érzem, hogy óriási értéke lenne. Mi a McLaren csapat vagyunk és nem mondjuk az ABC McLaren. Ugyanakkor azt hiszem, komoly partnereink viszont lesznek. A nevünket nem akarjuk eladni” – nyilatkozta a csapatfőnök.

„A NASCAR-ban a versenyzőkkel külön betanítják, hogy amikor kiszállnak az autóból, rögtön ezt mondják: Szeretnék köszönetet mondani a Chandon Fordomnak a mai napon. A Formula-1-ben nem így történik, szeretnénk a márkanevünket megőrizni”.

„A következő szezonra már leszerződtünk néhány támogatóval, még nem tudom pontosan, mikor jelentjük be őket. Ugyanakkor további szponzorok érkezésére is nyitottak vagyunk, szeretettel várunk mindenkit! Nagy izgalom van bennünk, a TV közvetítések nézőszáma és a helyszíni jegyeladás is emelkedik. Van egy Fernando Alonsónk, egy Stoffel Vandoorne-unk és egy Lando Norrisunk is, új a motorszállító partnerünk. Az eddigi ellenszéllel szemben határozottan hátszelet érzünk” - tette hozzá optimistán Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: