DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Ettől javult fel Stroll teljesítménye

Az év elején lesajnált Lance Stroll a várakozásoknak megfelelően, bukdácsolva kezdte pályafutását, ám az év közepétől szépen felzárkózott. A pozitív változás okait ecsetelte a kanadai.

Lance Stroll, rendkívül fiatalon, kevés tapasztalattal, de rendkívül sok pénzzel a zsebében érkezett a Williams-Mercedes istállóhoz 2017-ben. A közvélemény azonnal rá is sütötte a „tipikus fizetős pilóta” jelzőt és az évad elején bizony kicsit sem cáfolt rá erre. Viszontagságos téli tesztek után hasonlóan pocsék évkezdet, utána azonban egyre többször hozta Massa szintjét, amire kevésbé lehetett számítani.

A fiatal kanadai nem kizárólag a meglepetésként megszerzett bakui dobogós helyezésével hívta fel magára a figyelmet, hanem egyre gyakoribbá vált, hogy megközelítette rutinos, brazil csapattársa tempóját, időnként meg is haladta. A monzai esőben nyújtott teljesítménye (és a rajtbüntetések miatti szerencsés, második rajtkockája) szintén megsüvegelendő volt.

Lance Stroll negyven ponttal zárta első szezonját


A 19 éves versenyző számított a nehéz idénykezdetre, ám a csapat morálja és hozzáállása átsegítette őt a holtponton. Végül negyven ponttal zárt, amivel az összetett 12. helyét szerezte meg. „Rendkívül nehéz volt a kezdet, az első három nagydíjon nem értem célba, vagy én hibáztam, vagy a technika, vagy valami mindig történt” – emlékezett vissza Lance Stroll.

„A nehéz téli tesztek után hasonló volt a folytatás, de igazából erre számítottam is eleinte, tudtam, hogy szembesülni fogok ilyen dolgokkal. De igyekeztem kizárni magamból a negatívumokat és ebben az istálló óriási segítségemre volt. Csapatként kiváló közösséget alkotunk”.

„A velem dolgozó mérnökök és szerelők mindig is hittek bennem, hallgattunk egymásra és így el is indultam felfelé. Elértünk egy szintet, így a borzalmas kezdés egy nagyszerű szezonná válhatott. Visszatekintve, rendkívül boldog vagyok ezzel az évemmel. Jövőre nagy előny lesz, hogy végre nem először járok az adott pályákon, ezen kívül az időmérős teljesítményemen jócskán van mit javítanom, ezen a télen dolgozni is fogok” – tette hozzá Stroll.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: