DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Már majdnem behozta a késését a McLaren

Szeptember közepén vált biztossá, hogy a McLaren 2018-ban a Renault erőforrásait használja majd, és ez kissé kései döntésnek bizonyult az ütemtervhez képest. Boullier megerősítette: már nincs gond.

Három éves kapcsolat szakadt meg a McLaren és a Honda között 2017 szeptemberében. A wokingiak megelégelték a folyamatos eredménytelenséget, és 2018-ban már a Renault-val folytatják az együttműködést. Az utóbbi három évben a csapat legjobb helyezése néhány ötödik pozíció volt, ami messze elmaradt az elvárásoktól mindkét fél részéről.

Eric Boullier szerint kicsit későn döntöttek a váltás mellett, de ez nem okozhat gondot: „A menetrendünkhöz képest két héttel később hoztuk meg a döntést a motorváltásról - de ezt már majdnem be is hoztuk. Ilyenkor alkalmazkodni kell az új erőforrás kialakításához, de van egy jó elgondolásunk, így nem lesz semmi baj.”

 mclaren-a-lemaradasrol-2017



A McLaren csapatfőnökétől azt kérdezték, kész lesz-e időben az autó, amire a következő válasz érkezett: „Ezt túl korai még megmondani. Az ember mindig a határokat feszegeti, és ha megvan a folyamatos fejlődés  - a szélcsatorna, a CFD vagy bármi más terén - akkor az utolsó percet is ki akarja használni a gyári folyamatok megkezdése előtt.”

„Az ember várni akar, amíg az lehetséges, hogy minél több adatot és információt nyerhessen, mielőtt megkezdődik a gyártás. Kijelenthetem: eddig jól állunk” - zárta gondolatait a mindig optimista francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: