DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

McLaren: Mi van, ha rosszul döntöttünk?

A McLaren három pocsékul sikerült év után két hete hivatalosan bejelentette, hogy dobja a Hondát és jövőre Renault-ra vált. Ám felmerült a vezetőkben, hogy mi lesz, ha 2018-ban a Honda versenyt nyer?

A wokingi istálló nagyon lassan, nagyon megfontoltan döntötte el (egyesek szerint túl sokat is vártak ezzel), hogy véget vet a Hondával való szövetségnek és az egyébként szintén nem túlságosan megbízható, de legalább jelentősen gyorsabb Renault-ra vált 2018-tól három éven át.

A kétségek természetesen most sem kerülik el a McLaren főnökeit, hogy vajon tényleg jól döntöttek-e a japán vállalat menesztésekor. Nem bánták meg a döntést, továbbra is kitartanak amellett, hogy a jelenlegi helyzetben az egyedüli helyes lépést tették meg azzal, hogy nem kockáztatnak további éveket, ami még tovább rombolhatná a patinás istálló nimbuszát.

Sok szakértő szerint már szinte el is késett a McLaren a Honda kirúgásával, mások azonban csodálkoztak és szerintük nem jó útra lépett a wokingi istálló. Maga, Zak Brown csapatigazgató is még tele van kételyekkel. „Úgy vélem, minden alkalommal, amikor meghozol egy döntést, felmerül benned, hogy mi van akkor, ha rosszul döntöttünk? – kezdte elemzését Brown.

A McLaren most is úgy érzi, hogy jól döntött


„Minden feladatunkat becsületesen elvégeztük, nagyon sokan megvitattuk a kérdést, együttes döntést hoztunk és nem hirtelen, hanem megfontoltan. Nem volt könnyű, de végül mindenki egyfelé húzott. A mi történik, ha… kérdéseket egyébként is nagyon gyakran teszik fel nekünk. Az Indy 500 idején is ugyanez volt. Mi lesz, ha Alonso megsérül Indyben, mi lesz, ha elveszíti a legnagyobb esélyét idén, Monacót?”

„Szerencsére láthattuk, hogy Fernando tökéletesen vezetett, nem szenvedett balesetet, nem sérült meg, Jenson Button pedig a bokszutcából volt kénytelen rajtolni, a büntetés Fernandóé lett volna, tehát jól döntött. Előrefelé kell nézni és nem hátra” – mutatott rá a korábbi kétkedésre a csapatvezető.

„Nyilván, ha a Honda hirtelen beindul és jövőre elkezdi nyerni a versenyeket, akkor rettentő hülyének fogunk kinézni. De úgy vélem, néha dönteni kell és amellett ki kell állni és elfogadni a következményeit, bármi is legyen az. A Hondával megpróbáltunk mindent, amit csak tudtunk. A kapcsolatunk a híradásokkal ellentétben egészen jó volt. Ők ugyanolyan csalódottak és frusztráltak, mint mi, nem kezdtünk sárdobálásba, a viszonyunk most is rendben van”.

„Japánban az egész csapat egy barbecue partin vesz részt, ahogy eddig is mindig, nincsenek bennünk tüskék. Elmennek, rengeteg pénzt ölnek továbbra is a projektbe, annak pedig nagyon örülök, hogy a száguldó cirkuszban maradnak” – tette hozzá Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: