DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso a Red Bull példáját követné

Az energiaitalos alakulat nem a leggyorsabb autóval rendelkezett a 2017-es szezonban sem, mégis győzelmekért és dobogókért harcoltak. A spanyol szerint ez a McLarennek is lehetséges lesz 2018-tól.

Alonsónak idén sem jutott sok öröm a McLaren és a Honda rossz együttműködése miatt az F1-ben. Számos kiesésen és pár pontszerzésen kívül nem büszkélkedhet többel a spanyol pilóta.

A Renault-ra váltás azonban nagyot lendíthet a következő szezonban Alonsón és a McLarenen is, ha a franciák megoldják a mostanában felmerülő megbízhatósági gondokat. Alonsót az energiaitalos alakulat formája motiválja: „Láthattuk, mit csinál a Red Bull a Renault motorjával. Talán nem a leggyorsabbak, de a dobogóért és a győzelemért harcolnak. Ez egy nagyon jó lépés lesz, ha el tudjuk majd érni.”

„Senki sem garantálhat semmit az F1-ben. Most már a Mercedes sem lehet 100%-ig biztos benne, hogy versenyképesek lesznek” - folytatta Alonso arról, mennyire kiszámíthatatlannak gondolja a mostani F1-et.

 alonso-a-mclaren-hondarol-2017



„Amikor csatlakoztam a projekthez, ott voltam az elsők között a Honda miatt. Kisfiúként az is inspirált abban, hogy versenyző legyek, mikor láthattam Sennát és Prostot McLaren-Hondát vezetni” - árulta el a spanyol, mi motiválta abban, hogy részt vegyen a 2015-ben kezdődő projektben.

„Nem működött, mert nem volt meg a teljesítményünk és most szakítottunk is. Egyrészt szomorú vagyok emiatt, másrészt pedig boldog, mert úgy gondolom, hogy a következő év sokkal jobb lesz” - folytatta Alonso a pozitívumokkal.

A kétszeres világbajnok arról is beszélt, mikor érezte magát igazán boldognak 2017-ben: „Ez az év egy kicsit jobb volt, mint az előző kettő - nagyon sokat kaptam a szurkolóktól, és úgy tűnt, élvezték Indianapolist is. Az a két hét az év csúcspontja volt: az első sorért küzdöttünk, vezettük a versenyt, és versenyképesek voltunk.”

alonso-indy500-1

„Az ember tanul, és egyre jobb lesz, és az autót is kiismeri, évről-évre jobb pilótává válik. Az utóbbi évek sok mindenre megtanítottak. Néha túl könnyen nyer az ember, aztán egyszer csak a versenyben találja magát, és hibázik, mivel elfelejtette, milyen az igazi küzdelem, De ha jó autót rakunk össze jövőre, az egész csapat készen áll” - zárta gondolatait Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: